Нинова: Най-накрая българите ще разберат истината - кой, защо и как купува ЧЕЗ

БСП разполага с нова информация за сделката за ЧЕЗ, предоставена на социалистите от техни колеги в чешкия парламент. Това обяви лидерът Корнелия Нинова на пресконференция.

"Чешки депутати се срещнаха с народни представители от БСП и ни предоставиха информация за сделката за ЧЕЗ", каза тя, уточнявайки, че трябва да се изчакат още десетина дни, за да бъде оповестена получената информация.

„Преди 1 месец по писмено искане на депутати от чешкия парламент се състоя среща между тях и наши представители. На тази среща, колегите депутати от чешкия парламент ни предоставиха информация за сделката. В резултат на тази получена информация поискахме среща с Чешката социалдемократическа партия, съуправляваща в Чехия“, разказа Корнелия Нинова.

Лидерът на левицата каза, че когато се върнат представителите на левицата с допълнителна информация към вече известната, най-накрая българското общество ще разбере истината - кой купува, защо  купува и как ще бъдат засегнати близо 3 млн. български граждани от тази сделка.

Корнелия Нинова припомни, че Гинка Върбакова се изтегля от управлението на соларните дружества, тъй като КЗК е спряла сделката за купуването на ЧЕЗ заради създаването на концентрация. "Изтегляйки се от там, тя иска да преодолее тази концентрация и евентуално да кандидатства отново за сделката с ЧЕЗ", коментира председателят на левицата.

Коментари

Задължително поле