БСП: По-високи доходи за лекари, учители и военни

С обещание за по-високи доходи за лекари, учители, научни работници, служители в сектор „Сигурност“ и военни БСП тръгва към предсрочните избори. Платформата на левицата, която ще бъде гласувана на днешното заседание на конгреса, е кръстена „Поискай промяната“.

Ключови думи в платформата са правила, сигурност и справедливост.

Акцент в документа е образованието. В БСП са заложили до 2020 г. средствата за образование да достигнат 5% от брутния вътрешен продукт (при 3,5% за 2017 г.); за научноизследователска дейност – 1% от брутния вътрешен продукт (при 0,19 за 2017 г.).

Поетапно и справедливо увеличаване на заплащането на труда на учителя и включване на  учителската професия в списъка на регулираните професии, предвиждат още от левицата.

Ключова част от програмата е разделът „Икономика на растежа“ с много преференции за българските производители. Предлага се и създаване фонд „Индустриален“ с начален капитал от 500 млн. лв. за финансиране на предприятия, които отговарят на определени критерии.

От предизборната платформа на БСП става ясно, че не са се отказали напълно от премахването на плоския данък. „Плавен изход от плоския данък. Въвеждане на 20% данък върху доходите на физически лица (заплати, наеми) с приходи от над 120 000 лева годишно“, е записано в документа.

Предвижда се и преизчисляване на пенсиите и намаляване на разликите между старите и новоотпуснатите пари за възрастни.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. И тез излязоха на сергията да раздават балони с въздух… всъщност, промениха ли правилника да нямат депутати с над 3 милиона?

  2. Мръсни, комуняги ! С нийщо не са допринесли за развитието на човечеството…Саамо да седят в крчмите или, на чужда маса и деца да правят,,,,циган и комунисст, равно!

Отговорете