БСП пред бизнеса: Заедно с вас и общините ще подготвим карта „икономика-образование” за нуждите от работна ръка в региона

Драгомир Стойнев обяви, че левите са готови на диалог с местната власт по важните теми за община Стара Загора

"БСП предлага създаване на национална карта „Икономика-образование”, която ще бъде изработена по региони, съвместно с бизнеса  и общините, както и държавно финансиране на специалности във висшето образование, които се търсят от предприемачите. Трябва да се преструктурира и съществуваща материална база, както и да се повиши квалификацията на преподавателите. Нужни са сериозни инвестиции в образованието, особено в средното, което да отговори на нуждите най-вече от технически кадри". Това заяви Драгомир Стойнев, водач на листата на „БСП за България” в Стара Загора на среща, организирана от Клуб на работодателя.   

Предприемачите поставиха и темата за енергетиката. Според Драгомир Стойнев похвално е обединението на евродепутатите от всички партии в защита на българската въглищна енергетика по повод изискванията на Референтния  документ за най-добри налични техники за Големи горивни инсталации (LCP BREF). „Сигурен съм, че ще намерим политическо лоби, за да поискаме дерогация за България”, обясни Стойнев. По думите му комплексът „Марица-изток” ще продължи да бъде държавен и да се развива.

Стойнев бе категоричен, че всички политически сили трябва да са единодушни и да реагират адекватно на намесата на съседна Турция в изборния процес у нас. „Това не отговаря на националния интерес”, подчерта той. Кандидатите за народни представители от коалиция „БСП за България” се ангажираха и в бъдеще редовно да се срещат с работодателите и да изслушват техните предложения, за да се работи за по-доброто развитие на Старозагорския регион.

В срещата участваха и кандидатите за народни представители Георги Гьоков, Борис Боричев и Иван Кръстев.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле