На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

БСП прие предизборната си платформа за извънредните парламентарни избори

Снимка: Архив

БСП прие предизборната си платформа за извънредните парламентарни избори. „За“ платформа гласуваха 472 делегати, „против“ – 7 и въздържали се 4-ма, с което предизборната платформа бе приета.

Сред акцентите на предизборната платформа са създаване на фонд „Иновации“, фонд „Индустрия”, отпадане на пръстовия отпечатък за болниците и балансирана външна политика. Платформата бе допълнена с текста, че в съвременните български условия БСП разглежда Конституцията на България като основата, на която градят своята управленска политика в изпълнение на тяхната предизборна платформа. Платформата бе допълнена и с предложенията: удвояване на средствата на фонда за лечение в чужбина на деца с увреждания и опростяване на процедурите, и увеличаване на учителските заплати с 15% в началото като до края на мандата увеличението достигне 40%.

В платформата е записано и достигане на реален икономически растеж не по-малко от 12% в края на четиригодишния период на управление. В нея бе добавено провеждането на държавна политика за българската култура, изкуство и творчески съюзи, пресичане на подмяната на българската история и реабилитацията на фашизма и отричането на постиженията на социалистическия период. Конгресът реши да приеме проекта за предизборна платформа и възлага на съветите към Националния съвет и на него да отрази в платформата всички целесъобразни предложения.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.