БСП прие предизборната си платформа за извънредните парламентарни избори

Снимка: Архив

БСП прие предизборната си платформа за извънредните парламентарни избори. „За“ платформа гласуваха 472 делегати, „против“ – 7 и въздържали се 4-ма, с което предизборната платформа бе приета.

Сред акцентите на предизборната платформа са създаване на фонд „Иновации“, фонд „Индустрия“, отпадане на пръстовия отпечатък за болниците и балансирана външна политика. Платформата бе допълнена с текста, че в съвременните български условия БСП разглежда Конституцията на България като основата, на която градят своята управленска политика в изпълнение на тяхната предизборна платформа. Платформата бе допълнена и с предложенията: удвояване на средствата на фонда за лечение в чужбина на деца с увреждания и опростяване на процедурите, и увеличаване на учителските заплати с 15% в началото като до края на мандата увеличението достигне 40%.

В платформата е записано и достигане на реален икономически растеж не по-малко от 12% в края на четиригодишния период на управление. В нея бе добавено провеждането на държавна политика за българската култура, изкуство и творчески съюзи, пресичане на подмяната на българската история и реабилитацията на фашизма и отричането на постиженията на социалистическия период. Конгресът реши да приеме проекта за предизборна платформа и възлага на съветите към Националния съвет и на него да отрази в платформата всички целесъобразни предложения.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.