БСП рязко охлажда отношения с Радев

Корнелия Нинова връща мандата в петък, спира да пази сметките на „Дондуков” 2

Игрите на Петков и Василев ядоса депутатите на левицата

Пленумът заседава утре извънредно

Депутатите от БСП демонстрираха видимо охлаждане към президента Румен Радев и финансовия екип на служебното правителство. Повод бяха острите нападки, които председателят на партията Корнелия Нинова отнесе в пленарна зала от всички страни за актуализацията на бюджета, за която настояват точно министрите от служебния кабинет Асен Василев и Кирил Петков.

Двамата влязоха в публичните коментари за бъдещ нов политически проект, но изявленията за подкрепа от страна и на служебния премиер Стефан Янев разгневи социалистите срещу президента Румен Радев.

„Интересно е какво мисли и президента към евентуален политически проект на въпросните служебни министри”, каза пред „Труд” депутатът Стоян Мирчев.

„Няма да ставаме боксова круша заради сметките по актуализацията на тези двамата, та дори и на президента”, коментираха още от БСП.

А Георги Свиленски отсече: „Важно е да знаем Радев подкрепя ли проект на Петков и Василев, те са негови назначения!”.

В четвъртък Нинова събира извънредно Националния съвет на БСП, който се очаква да официализира решението на левицата за връщане на мандата за съставяне на правителство в петък. Така на „Дондуков” 2 ще трябва да решат, дали президентът да разпусне парламента преди актуализацията на бюджета или да остави депутатите още седмица, но предсрочните избори да са 2 в 1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика