Напрежение в Нови хан заради пясъчна кариера

Обявиха за издирване испанец заради кражби в с. Бутан

Задържаха двама за телефонна измама, представяли се за зам.-министри

Трус от 6,3 по Рихтер разлюля Северозападно Мексико

Предлагат името на Си Цзинпин да бъде вписано в конституцията

Задържаха собственика на автобуса убиец от „Бакаджика”

„Спартан” аварира на Граф Игнатиево

„Газпром” получи разрешение за втората тръба на „Турски поток”

В Истанбул забраниха пиеса за диктатор, изпълнявана от критик на Ердоган

Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

Референдум срещу скъпотията в Швейцария

Българката Ружа мами с мрежа за криптовалута Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС включени в разследване на международна група за пране на пари

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 20 януари 2018

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

БСП с пет основни цели за младежта и спорта

Пет основни цели, засягащи младежта и спорта у нас предлага БСП. Това стана ясно по време на провелото се публично обсъждане на управленските програми на левицата на тема „Политика за младежта и спорта“. Събитието е част от поетия ангажимент на социалистите за организиране на широка дискусия по платформата на партията, съобщиха от пресцентъра на „Позитано“ 20.

По време на публичното обсъждане членът на ИБ на БСП и председател на съвета по политиката за младежта и спорта към НС Иван Ченчев набеляза основните пет цели, насочени към младите хора и спорта в България.

„Първата е увеличаване участието във физически активности и спорт за създаване на трайни спортни навици, интереси и спортна култура. Втората акцентира върху развитието на системата на спорта и двигателната активност в училище, а третата цел залага възстановяване на престижа на българския спорт за успешно участие на България на Олимпийски игри”, коментира първите три цели Ченчев. Той обясни какви са и останалите две: „Развитие на спортната инфраструктура чрез разширяване, модернизиране и въвеждане на стандарти и изисквания за спортна площ; повишаване на източниците за финансиране на физическото възпитание и спорта и осъществяване на ефективен контрол на изразходваните средства”.

Иван Ченчев набеляза и неотложни мерки за преодоляване на проблемите на младите хора в страната. „Преодоляване на демографската криза, повишаване на мотивацията за учене, намаляване на риска от бедност и социална изолация и не на последно място насърчаване на гражданската активност”, обясни Ченчев.

В публичното обсъждане взеха участие членът на ИБ на БСП Весела Лечева, членът на БСП Крум Дончев, членове на МО в БСП, преподаватели, представители на спортни федерации, спортни деятели.

unnamed-1
БСП акцентира върху проблемите в сектор „Екология”

По-късно през деня се проведе и публичното обсъждане на тема „Екология”. Народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Манол Генов запозна присъстващите от различни сфери, ангажирани с екологията в страната, с проблемите в сектора и предложенията на БСП в тази област. Сред засегнатите теми бяха замърсяването на въздуха, почвите и горите, управлението на отпадъците, значението на ядрената енергетика, връзката на туризма и екологията, различните видове концесии от гледна точка на въздействието им върху околната среда.

По време и на двете обсъждания присъстващите експерти подкрепиха предложенията на левицата, като дадоха свои и идеи и предложения, които да бъдат обсъдени и които биха могли да залегнат в платформата на БСП.

 

unnamed

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.