Верижна катастрофа край Владая, един човек е в болница

Юнкер: Възможно е ЕС и Обединеното кралство да постигнат сделка преди 31 октомври

Поредна провокация срещу магистрала „Струма“ кроят „зелените“ 2 млрд. лв. загуба за България от действията на „еколозите“

Тръмп готов да засили натиска върху Пекин, ако скоро не бъде постигната търговска сделка

Бенсу Сорал отлага забременяването

Миролюба Бенатова кара такси в София (СНИМКИ)

Шефът на „Амазон“ обеща, че компанията ще изпълни ангажиментите от Парижкото споразумение за климата 10 години по-рано

Съдия Калпакчиев пусна на свобода убиеца Полфрийман (обзор) Само преди 2 месеца Софийски градски съд отказа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 20 септември 2019

До 27 000 лева глоба отнася Българското национално радио (обзор) СЕМ санкционира заради спиране за 5 часа на “Хоризонт”

Взривиха с газ колата на частен съдебен изпълнител Версия: Атентатът е свързан с работата на мишената

Хърватия сваля възрастта за пенсиониране

Фонд „Земеделие“ саботира доставките на закуски в училищата

Ботьо Ботев: Доживотният затвор без право на обжалване е справедлива присъда за хора, които знаят какво са направили

Антон Станков: Около 97% от внесените обвинителни актове в България приключват с осъдителни присъди

БСП с пет основни цели за младежта и спорта

Пет основни цели, засягащи младежта и спорта у нас предлага БСП. Това стана ясно по време на провелото се публично обсъждане на управленските програми на левицата на тема „Политика за младежта и спорта“. Събитието е част от поетия ангажимент на социалистите за организиране на широка дискусия по платформата на партията, съобщиха от пресцентъра на „Позитано“ 20.

По време на публичното обсъждане членът на ИБ на БСП и председател на съвета по политиката за младежта и спорта към НС Иван Ченчев набеляза основните пет цели, насочени към младите хора и спорта в България.

„Първата е увеличаване участието във физически активности и спорт за създаване на трайни спортни навици, интереси и спортна култура. Втората акцентира върху развитието на системата на спорта и двигателната активност в училище, а третата цел залага възстановяване на престижа на българския спорт за успешно участие на България на Олимпийски игри”, коментира първите три цели Ченчев. Той обясни какви са и останалите две: „Развитие на спортната инфраструктура чрез разширяване, модернизиране и въвеждане на стандарти и изисквания за спортна площ; повишаване на източниците за финансиране на физическото възпитание и спорта и осъществяване на ефективен контрол на изразходваните средства”.

Иван Ченчев набеляза и неотложни мерки за преодоляване на проблемите на младите хора в страната. „Преодоляване на демографската криза, повишаване на мотивацията за учене, намаляване на риска от бедност и социална изолация и не на последно място насърчаване на гражданската активност”, обясни Ченчев.

В публичното обсъждане взеха участие членът на ИБ на БСП Весела Лечева, членът на БСП Крум Дончев, членове на МО в БСП, преподаватели, представители на спортни федерации, спортни деятели.

unnamed-1
БСП акцентира върху проблемите в сектор „Екология”

По-късно през деня се проведе и публичното обсъждане на тема „Екология”. Народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Манол Генов запозна присъстващите от различни сфери, ангажирани с екологията в страната, с проблемите в сектора и предложенията на БСП в тази област. Сред засегнатите теми бяха замърсяването на въздуха, почвите и горите, управлението на отпадъците, значението на ядрената енергетика, връзката на туризма и екологията, различните видове концесии от гледна точка на въздействието им върху околната среда.

По време и на двете обсъждания присъстващите експерти подкрепиха предложенията на левицата, като дадоха свои и идеи и предложения, които да бъдат обсъдени и които биха могли да залегнат в платформата на БСП.

 

unnamed

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.