БСП тръгва към промяна с конгрес през януари

Курс към вътрешна промяна започва БСП, обяви председателят на партията Корнелия Нинова „Трябва да дадем път на кадърни млади хора. Обсъждаме и нова лява коалиция за предсрочните парламентарни избори“, обясни Нинова.

Тя добави, че в средата на януари формацията ще проведе конгрес под наслова „Промяната в БСП“. Събитието ще бъде обсъдено след три дни, когато ще има разширено заседание на Националния съвет, на което ще присъстват председателите на местните структури, депутати и  кметове.

„Започнахме промяната за България, но трябва да продължим промяната при нас. Целта ни е БСП да бъде модерна лява партия“, коментира Нинова. Тя допълни, че ще има предложения за корекции в организацията - такива, с каквито да се покаже, че социалистите отговарят на очакванията на хората

На конгреса през януари ще бъде предложена нова платформа за парламентарните избори през 2017 г. с конкретни ангажименти, които да стъпят на „автентичните леви ценности“. Тогава ще бъде сложен и край на сегашната коалиция „БСП Лява България“, която е представена в Народното събрание.

„Преформатирането означава и намаляването на броя на партиите в обединението, които сега са 13, но повече яснота за този процес ще има след конгреса“, каза още Нинова.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика