На 19 юли 2018 да почерпят

Тръмп каза, че никой президент на САЩ не е бил толкова твърд към Русия като него

Поругаха гроба на Стефан Стамболов Разрушен е и паметникът на Каблешкови

Берлин незаконно депортирал екстремист Върнатият на Тунис Сами А. е бил бодигард на Осама бен Ладен

Четири уволнения заради чумата разпореди Борисов (обзор) Браншът и правителството се споразумяха, карантината ще продължи шест месеца

Животновъди даряват кози от стадата си на засегнатите от чумата

20% по-малко безработни жени 14,4% разлика в заплатите на двата пола

Баварски патрули на границата с Австрия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 юли 2018

„Боинг“ получи поръчка за два нови „Еър Форс 1“ Сделката е на стойност 3,9 млрд. долара

Плащаме в брой до 5000 лева

Криминално проявен мъж буйствал в автобус на градския транспорт и отправил заплахи към водача

12 000 деца са отпаднали от клас 2000 върнати, но отново напуснали

САЩ добиха 11 милиона барела суров петрол за един ден за първи път в историята

Унгария се изтегля от миграционен пакт на ООН Споразумението ще бъде окончателно прието през декември

Павел Христов, депутат от ГЕРБ: БСП цели да дестабилизира енергийния сектор

Спекулациите на БСП относно състоянието на българската енергетика целят да дестабилизират системата, в която благодарение на последователната политика на воденото от Бойко Борисов правителство се отчитат много положителни тенденции. Това коментира варненският народен представител от ПП ГЕРБ Павел Христов, който е и член на комисията за наблюдение на КЕВР в 43-то Народно събрание.

„Опитите да се постави под съмнение политиката на ГЕРБ в енергийния сектор на практика подкопават авторитета на страната ни като участник в процеса по енергийна диверсификация в района на Югоизточна Европа.

Концепцията за газоразпределителен център в България, който да бъде изграден именно край Варна, беше разработена съвместно с Европейската комисия. Чрез хъб „Балкан” ще се развие регионалният пазар на природен газ. Изграден бе първият интерконектор – с Румъния, а работата по интерконектора Гърция – България, който е основна част от Южния газов коридор, се ускори, така че по план междусистемната връзка трябва да бъде въведена в експлоатация през 2019 г.”, изтъкна Павел Христов.

Той припомни, че меморандум за изграждане на газова връзка със западните ни съседи беше подписан и със Сърбия. Народният представител постави акцент и върху проекта „Белене”. „Управлението на ГЕРБ трябваше да плати сметката за оборудването, което БСП поръча, без да има договор. Благодарение на успешните преговори с руската страна кабинетът на Бойко Борисов спести на българските данъкоплатци 90 млн. лв. от дневни лихви, които се трупаха по делото”, уточни Христов.

Той посочи още, че има финансово стабилизиране на българската енергетика. „Към 31 декември 2014 г. общият размер на паричните наличности на дружествата от БЕХ АД беше 404 млн. лв., а година по-късно – 833 млн. лв. Данните към края на изминалата 2016 г. сочат, че средствата са над 1 млрд. лв., каза още депутатът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.