На 27 април 2018 да почерпят

Украйна гарантира обучението на български език на сънародниците ни

Доналд Тръмп ще посети Великобритания на 13 юли

Обсебени ли са три цигулки и виолончело за 30 млн. долара? “Страдивариус” ,“Гуарнери”, „Джофредо Каппа” и “Гофрилер”, купени по времето на Людмила Живкова, над 30 г. са в едни и същи музиканти

Депутатите предложиха Музикалната къща на БНР да работи като самостоятелен културен институт Така за всеки продаден билет новата структура ще получава субсидия от Министерството на културата

Кметицата Иванчева към съучастниците си: Няма документ, докато не плати (обзор) Поставили сме предприемача на колене, допълва началничката на район „Младост”

“Отровени” жители на Дума разказаха в централата на ОЗХО за фалшивата химическа атака

Студио Х на „Армията“ Малцина от сегашния отбор ще запазят местата си, важно е кой ще ги запълни

828 нови медицински изделия влизат в болничната помощ 105 пациенти са минали през 4 лечебници за аортни клапи

Сенатът на САЩ одобри Майк Помпео за нов държавен секретар

По работа сме на второ място в ЕС Трудим се по 40,8 часа, а холандците по 30,3 часа

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 27 април 2018

Общински съветници се обединиха заради глоба на Здравко Здравков Главният архитект бил викан в следствието и заради Иванчева

Според социологическите проучвания Ердоган ще спечели изборите в Турция

Писаха слаб 2,88 на държавата Комплексната оценка е най-ниска от седем години насам

Павел Христов, депутат от ГЕРБ: БСП цели да дестабилизира енергийния сектор

Спекулациите на БСП относно състоянието на българската енергетика целят да дестабилизират системата, в която благодарение на последователната политика на воденото от Бойко Борисов правителство се отчитат много положителни тенденции. Това коментира варненският народен представител от ПП ГЕРБ Павел Христов, който е и член на комисията за наблюдение на КЕВР в 43-то Народно събрание.

„Опитите да се постави под съмнение политиката на ГЕРБ в енергийния сектор на практика подкопават авторитета на страната ни като участник в процеса по енергийна диверсификация в района на Югоизточна Европа.

Концепцията за газоразпределителен център в България, който да бъде изграден именно край Варна, беше разработена съвместно с Европейската комисия. Чрез хъб „Балкан” ще се развие регионалният пазар на природен газ. Изграден бе първият интерконектор – с Румъния, а работата по интерконектора Гърция – България, който е основна част от Южния газов коридор, се ускори, така че по план междусистемната връзка трябва да бъде въведена в експлоатация през 2019 г.”, изтъкна Павел Христов.

Той припомни, че меморандум за изграждане на газова връзка със западните ни съседи беше подписан и със Сърбия. Народният представител постави акцент и върху проекта „Белене”. „Управлението на ГЕРБ трябваше да плати сметката за оборудването, което БСП поръча, без да има договор. Благодарение на успешните преговори с руската страна кабинетът на Бойко Борисов спести на българските данъкоплатци 90 млн. лв. от дневни лихви, които се трупаха по делото”, уточни Христов.

Той посочи още, че има финансово стабилизиране на българската енергетика. „Към 31 декември 2014 г. общият размер на паричните наличности на дружествата от БЕХ АД беше 404 млн. лв., а година по-късно – 833 млн. лв. Данните към края на изминалата 2016 г. сочат, че средствата са над 1 млрд. лв., каза още депутатът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.