Изпокараха се за неплатения болничен лист (обзор)

Фонд „Земеделие” ще търси 43,1 млн. лв. от къщи за гости за нарушения

Тамер Левент влиза от сериал в сериал

Белият дом публикува стенограмата от първия телефонен разговор между Тръмп и Зеленски

Фалконът ослепя над София (обзор) Не е лошо да се помисли за нов самолет, заяви шефът на “Авиоотряд” 28

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

15 милиона лева от ЕС за детски кътове във фирми

„Нормандската четворка“ се събира на 9 декември

Българите живеят с 572 лв. на месец Пестим от дрехи и мебели, с 16% нарастват разходите за здраве

Пендаровски: Икономическото сътрудничество с Русия не е пречка за членството в ЕС

Тръмп в Лондон на 3 декември

Община Габрово спечели делото срещу местната топлофикация и на втора инстанция

Хазната плаща здравните вноски на 4 млн. души 552 хил. българи не са осигурен, много от тях са в сивата икономика

Министър Петкова: Сигурна съм, че няма да се стигне до нова газова криза

Турция: Няма да се откажем от руските системи С-400

БСП ще внесе закон за гарантиране на вземанията на работниците

„От утре ще имате тази алтернатива на банките си и тя е нов Закон за гарантиране вземанията на работниците“. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание в декларация по повод началото на новия парламентарен сезон.

„За нас от БСП новата парламентарна сесия е на алтернативата в действие, от утре ще имате тази алтернатива на вашите банки“, заяви Нинова.

Нинова посочи, че новата сесия е времето, в коeто от БСП да покажат възможния друг път за развитие на Блъгария в действия, а не на думи във вътрешен и в международен план.

Във вътрешен тя посочи, че без производство и икономика няма път за България напред. „Само, че вие които управлявате днес държавата смятате, че тя няма място в тези процеси“, каза Нинова.

„Ние предлагаме друго – защита на държавната и общинска собственост от разграбване, подкрепа на родното производство“. „От утре на вашите банки ще имате алтернативата в действие“, обърна се Нинова към своите колеги и изброи Законът за храните, Законът за рентата, Законът за банката за развитие и други. „Правим ви предложения за преразглеждане на концесионните договори“, посочи Нинова.

„Ето ви политики, от вас зависи дали ще отговорите адекватно на това предложение“, заяви Нинова. Тя подчерта, че те са зачеркнали понятието социална държава от политиката. „От утре ще имате тази алтернатива на банките си и тя е нов Закон за гарантиране вземанията на работниците“, каза лидерът на БСП, цитирана от „Фокус“. Нинова обяви, че от утре от БСП предлагат нов Закон за младежта, за възрастните хора, за семейните помощи за деца, отмяна на плоския данък. По думите й, по гласуването на тези закони, от БСП ще разберат дали българите са важни за управляващите.

По отношение на Бюджет 2017 Корнелия Нинова заяви, че от БСП ще предложат своята алтернатива. По отношение на външната политика, Корнелия Нинова заяви, че българските социалисти са за европейското бъдеще на България като член на голямото европейско семейство. „Защити ли българското правителство националния интерес във външната политика“, попита Нинова. Тя обвини управляващите, че са превърнали външната политика в куриер между Анкара и Берлин. Нинова попита защо са скрили министър-председателя и попита кой сега е лицемер.

„Българските граници не са защитени. Проспахте две години“, коментира Нинова и попита с какво управляващите са отвоювали националния интерес в Европа по такива теми като отмяна на санкциите срещу Русия. Според нея националният интерес на страната ни изисква санкциите да отпаднат.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.