Софи Маринова раздава обяснения и автографи в шуменския съд

4 години за убийство на пътя и шофиране след употреба на дрога

„Омония“ уволни Ивайло Петев

Река Тунджа е повишила нивото си с 25 см в сливенския участък Към момента няма риск от разлив

Комисията за ЧЕЗ ще изслуша разузнавателните служби и Министерство на финансите

“Ер Франс” анулира полети заради стачка на персонала

Премиерът Борисов в Брюксел: Европа трябва да разполага със силни фондове за финансиране на социалните политики

Една година условно получи холандец за убийство на пътя във Варна

Румен Радев: Спасявайки сънародниците си евреи, българите отстояха и достойнството на Европа

Полицията в Кипър издирва Петев

“Левски” и ЦСКА се замерят с декларации

Роми се втурнаха на прегледи в нова здравна служба

Бойко Борисов: От 15 години се боря противозаконното отнемане на автомобил да стане кражба (СТЕНОГРАМА)

Бизнес сдружение помага на фирми да усвояват директно средства от ЕС

Гурбетчия сезира прокуратурата за измама Горнооряховецът събарял казарми от времето на Хитлер в Лайпциг и не получил нито лев

БСП ще маха пръстовите отпечатъци в болниците, оставя плоския данък

Снимка: Канал 3

Премахването на системата за пръстови отпечатъци в болниците ще е първото, което БСП ще направи, ако спечели изборите и управлява.

Това е заложено в предизборната платформа на червените, която бе приета на техния закрит за медии пленум, съобщава Канал 3. Още в откритата част на заседанието, в речта си соцлидерът Корнелия Нинова обеща, че ако дойдат на власт, здравноосигурените няма да доплащат нищо, за да се лекуват.

БСП планира също да разкрие здравен кабинет във всяко училище. Студентите по медицина, които не са платено обучение, а държавна поръчка, ще подписват предварително договор с държавата, че след завършването и след специализацията си остават да работят в България половината от годините, в които са се обучавали. Мярката има за цел да задържи изтичащите на Запад медици. Тя ще засяга и медицинските сестри, акушерките и лаборантите.

Спорът по предизборната платформа се завихри около запазването на плоския данък и икономическите мерки на социалистите, като несъгласните бяха главно Румен Гечев и Янаки Стоилов.

Стоилов предложил да има и трета стъпка в скалата между 10 и 20% данък – за доходи над 3000 лв., но пленумът я е охвърлил. Така плоският данък остава за всички с доходи до 10 хил. лв. на месец, а над тази граница – ставката скача на 20%.

Преди това червените одобриха промените в устава. Без драми и без предложения за корекции Националният съвет на соцпартията прие предложението на Корнелия Нинова за ограничаване на депутатските мандати до 3 на брой, за да се подмлади съставът на парламентарната група.

За финал на целодневния пленум, който продължи до вечерта, социалистите оставиха коалиционната рамка. Сегашната коалиция “БСП лява България” е изчерпала възможностите си, е записано в документа, който ще бъде приет след пленума и на конгреса през февруари.

В новата политическа ситуация на БСП са необходими партньори, които не просто да оформят коалиция и са без съществен принос към общия изборен резултат, а да разширяват електоралната подкрепа на левицата. В коалицията ни трябват партии с електорална тежест, а не само получатели на субсидии, е записано в проекта за коалиционната рамка на БСП. Червените няма да си сътрудничат с ксенофобски и екстремистки, както и с популистки партии. Условието за коалиране е формациите-партньори да споделят предизборните платформи и ценностите на БСП.

Убедителното спечелване на парламентарните избори е основната цел на социалистите, е записано в проекта на коалиционната рамка, приета на близо осемчасовия пленум.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (9)

  1. Премахването на пръстовите отпечатъци означава, че ще се улесни източването на здравната каса чрез отчитане на неизвършени дейности!

  2. предварително договор и главата в торбата… Това няма нищо общо с демокрация и е в разрез с правата на гражданите в ЕС. Научете си първо уроците преди да се пишете политици…-

    1. насила хубост не става. Променете рамката и децата сами ще остават в България…

  3. Комунягите са първи по разрушение и по грешна политика, разрешаваща кражби. Москов 2 години се бореше да въведе скенерите за пръстови отпечатъци, за да спре източването на касата, сега ухилените червени свине с радост искат да му унищожат реформата. България ще се оправи, когато последният комунист изчезне завинаги.

  4. Даааа,беше пълно с банани,портокали,кола,шоколади,дънки,уиски,хубави коли,инвеститори се избиваха да идват.Токът не гаснеше никога!Хубави телевизори и перални навсякъде.Даже ги хвърляхме.Безбройни програми телевизионни.Страхотни панелки,чисти и приветливи.Изборна демокрация.Не изнасяхме оръжия.Не пропускахме наркотици.Ходехме редовно в чужбина,ако ни хванат- в затвора.Хубави заплати,на партийците малко повече.Псувахме който и където сварим от властта.Идеално си живеехме при другаря Живков.Нямахме лагери,не давахме живи хора на прасетата.Приказка…

    1. По времето на баща ти вие режехте партизански глави и ги набучвахте на колове , като турски башибозуци , не позволявахте да бъдат погребвани от роднините им , труповете гниеха по селските мегдани , изтребвахте и деца – без съд и присъди – всичко е документирано и го има в съдебни и полицейски архиви , а на всичкото отгоре се и снимахте с “подвизите” си . А за Белене и прасетата има само легенди , раздухвани от вас , но не доказани с нищо .

  5. Браво на Корнелия Нинова – осите са разбунени и се опитват да жилят , но не се получава . А ако сериозно се погледне към програмата – напълно приемлива човешки ориентирана , против изг.ъзиците на герберасти , деформасти и другите фашистки приятели , впили се като кърлежи в снагата на народа .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.