бТВ - телевизията на разпада

Лобистите на легализирането на гей-браковете у нас започнаха да употребяват и деца, а бТВ има водеща роля в пропагандната кампания.

Когато не обслужва „Демократична България“, някога авторитетната медия лобира за легализиране на хомосексуалните бракове и уронва престижа на държавните институции

През септември някогашният информационен лидер сред телевизиите ще замени лобистите на хомосексуалните бракове и атакуващите доверието в полицията пубертети със спуснатите им от задкулисните кръгове муцуни от „Демократична България“

През отминалия първи горещ уикенд за сезона, мнозина от българите отскочиха до морето или потърсиха прохлада в планините. Малцина са тези, които останаха верни на телевизионния ефир и споделиха сутрешното кафе с многобройните предавания от екрана. А тези, които са прекарали съботно-неделни утрини с бТВ, няма как да не са забелязали устойчивата тенденция някога авторитетната медия все по-агресивно не просто да пропагандира легализирането на хомосексуалните бракове, но и да лобира за тяхното налагане у нас, както и да търси всевъзможни начини да уронва престижа на държавните институции, в частност на вечно виновната за всичко родна полиция.

В събота сутринта все по-намаляващият брой зрители на бТВ трябваше да се „насладят“ на лобистката употреба, дори на невръстни деца, за представянето за напълно естествено и нормално еднополови двойки да отглеждат свои поколения. Да, вече не просто хомосексуалисти натрапват от телевизионния екран, че освен традиционното семейство между мъж и жена, християнска България задължително трябва да приеме за нормални всевъзможни разновидности на брака - между мъж и мъж, между жена и жена, между транс и транс. Сигурно скоро ще твърдят за нормално, че семейство може да има между човек и животно!? Въпрос на време е.

Екипът на предаването, а и ръководството на дирекция „Новини и актуални предавания“ на бТВ, би трябвало ясно да си дават сметка, че докато печелят симпатиите на отделни маргинални групи, в огромната си част аудиторията е, меко казано, отвратена от арогантния начин, по който се натрапват неприемливи и очевидно чужди за българските дух и традиции перверзии. И точно защото бТВ е комерсиална телевизия, то нейната политика би следвало да се ръководи от аудиторията, а не от задкулисно влияние. Освен, ако ръководството на самата медия не съучаства в лобистката кампания.

А че става въпрос точно за това, човек може да установи, ако погледне в профила на предаването „Тази събота/Тази неделя“ във Фейсбук, където на фона на десетки негативни коментари, има едва два-три, които подкрепят редакционната политика на телевизия. „БТВ вече по цял ден ни облъчва с гей - агитация. Браво. Какви майки, какви бащи. Детето е с баща неизвестен. Сега дърпат тънката струна с децата. Щом такава ще е държавната политика - да се каже от трибуната, за да се разберем. Заради шепа хора ще си сменяме конституция и закони?“, пише Мария Ставрева.

„Дискусията стартира с приемането, че ненормалното е нормално и от там вече започваме да говорим колко сладки са децата. Пълна пропаганда!“, гласи коментарът на Винс Данефф. На тези и подобни реакции в социалната мрежа отговор дава активистът на соросоидни неправителствени организации, т.нар. „Пол Найденов“, чийто пол не се наемаме да назовем, но чиято странна сексуалност ни бе натрапвана само преди 2-3 години от същата телевизия. „Чета коментарите и се втрещявам. България държава на мразещи комплексари ли е станала?“, пише втрещеният организатор на гей-парадите у нас Пол Найденов. На което получава напълно разумния и логичен отговор: „Никой не мрази никого. Просто хората държат на нормалното. Т.е. на това, което природата е създала“.

Ако уважаемият зрител на бТВ е пропуснал съботната утрин, то рано в неделя в компанията на Жени Марчева се оказаха двама невръстни младежи - на по 18 и 19 години, които от няколко дни телевизията представя като „жертви“ на полицейски произвол. Истината, разбира се, е доста по-различна. Двамата хлапаци са заловени в центъра на столицата, след като гражданин сигнализира на телефон 112, че неизвестни лица размахват оръжие по хора, които чакат на спирка на градския транспорт. Знаем е, че българската полиция има за какво да бъде критикувана, но в случая органите на реда изпълняват перфектно служебните си задължения.

Младежите са установени, незабавно са изведени от автомобила, а в тях изобщо не са открити напълно безобидните пластмасови играчки, както три дни телевизията се опитва да внуши, а пневматичен пистолет, реплика на „Глок“ и напълно истински електрошоков уред. След като за историята им разбрахме от новините на бТВ, после от предаването „Тази сутрин“ в петък, в неделя сутринта Жени Марчева явно много искаше да покаже колко „невинни“ са двете „пострадали“ момчета.

Ако сме леко мнителни, бихме се позаинтересували - кои пък са тези момчета, че толкова сериозен журналистически ресурс, толкова много скъпоструващо ефирно време на бТВ е отделено за тяхната, иначе напълно „безобидна“ история, дали пък нямат общо с някого от началниците в телевизията или просто „хейтът“ срещу държавните институции и уронването на престижа им, не е приоритетна задача в редакционната политика на телевизионния оператор с национален обхват.

В случая отзвукът на зрителската аудитория е още по-категоричен. Дори и без телевизията да е направила нужното, за да представи и гледната точка на полицията или пък на подателя на сигнала, вероятно защото нито МВР, нито постъпилият изключително отговорно свидетел на поведението на хлапаците гражданин, са пожелали да се обясняват пред очевидно пристрастните в случая репортери и водещи на бТВ, всички коментатори във Фейсбук-страницата на предаването осъждат поведението на младежите и защитават действията на органите на реда.

Вместо телевизията, нейните зрители с право коментират, че в редица държави от Европейския съюз, а особено в Съединените американски щати, при сигнал за въоръжени лица на публично място органите на реда първо щяха да използват напълно истинското си оръжие, а едва след това щяха да пристъпят към установяването на това - кой и как изживява пубертета си в центъра на големия град.

Тази история е много поучителна за всички, които в наши дни много държат да се упражняват на тема „свобода на словото“. Не, това не е журналистика, това е опит за изкривяване на реалността и оправдание за собствените зависимости. Защото в историята с полицейския арест на хулиганстващите хлапаци има един герой, за когото бТВ няма да ви разкаже, защото тази телевизия държи да ни прави свидетели на разпада на обществените отношения. Истинският герой не са мрънкащите гости на Марчева, а този гражданин, който сигнализира на 112, въпреки подобни пропагандни похвати, които въпросният телевизионен канал прилага спрямо правоохранителните институции.

Иначе, на все по-намаляващия брой зрители на актуалните предавания и на „Новините“ на бТВ в предстоящите летни горещини, очевидно не им остава нищо друго, освен да проявят още малко търпение до септември. Тогава някогашният информационен лидер сред телевизиите ще замени лобистите на хомосексуалните бракове и атакуващите доверието в полицията пубертети със спуснатите им от задкулисните кръгове муцуни от „Демократична България“, успешно иронизирана в социалните медии с прозвището „Джендър България“.

Какво не е ясно? Ако Христо Иванов, Атанас Атанасов, Радан Кънев, Ивайло Пенчев, Иво Прокопиев от подсъдимата скамейка и служебния му съдия Лозан Панов не са сутрин, обед и вечер по бТВ, на тяхно място ще са джендъри, хулигани и Тафров. Той е универсален.

Коментари

Задължително поле