„Булатом“ предложи ново обсъждане за АЕЦ „Белене“

Браншовото сдружение на ядрената индустрия в България „Булатом“ предложи на специалистите от бранша да участват в нова дискусия за бъдещето на АЕЦ „Белене“.

Председателят на управителния съвет на Българския атомен форум Богомил Манчев се обърна с декларация към колегите в сектора за професионално обсъждане на въпросите, свързани с проекта за нова ядрена мощност в страната - „именно в този момент, когато нашата електроенергийна система е подложена от природата на доста голямо изпитание“.

Идеята е точно сега да се зададат и обсъдят отново всички въпроси, които многократно са задавани за този проект. Нужен ли е проектът за АЕЦ „Белене“ на електроенергийната система на България? Къде ще се реализира произведената от двата нови блока електроенергия?  На какви цени? Какъв реално е резервът, с който работи в системата в момента? Какъв е остатъчният ресурс за експлоатация на основните мощности в „Марица-Изток“ и АЕЦ „Козлодуй“ и други? Манчев призовава специалистите да проведат спешна дискусия по тези въпроси.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес