Бул. "България" ще е ремонтиран до 10-ти септември

Снимка: Денислав Стойчев

Обновяването на участъка от бул. "Гешов" до бул. " Гоце Делчев" струва над 13 млн. лв

Столичният кмет Йорданка Фандъкива провери ремонта на бул. "България" в участъка от бул. "Гешов"до бул. "Гоце Делчев" в платното в посока Бояна. От днес започна полагането на първия слой асфалт върху метална мрежа. Тя ще бъде монтирана по целия участък за да е по-здрав асфалта. От събота трябва да бъде отворено за движение това платно в посока Бояна. Ако срокът се спази, ще бъде затворено за ремонт и другото платно от булеварда. Планът на общината е на 10-ти септември да бъде пуснато движението по целия булевард.

Освен тази част, която се ремонтира тази година, има още два тежки участъка от бул. "България". Един от тях е този от НДК до бул. "Гешов", който кметът се надява да бъде ремонтиран догодина.

Общо бул. "България" е почти 8 км. Участъкът, който тази година се обновява е около 1 км. Реконструкцията струва 13,5 млн. лв.

Относно останалите ремонти в София, кметът съобщи, че днес е пуснато движението по бул. "Христофор Колумб".

От утре започва цялостният ремонт на Източната тангента в участъка до кв. "Христо Ботев". В този участък движението ще е изцяло затворено. Ще бъдат пускани само колите на работещите в района. Ремонтът трябва да приключи до 15 септември.

Общината обновява и 15 значими квартални улици, като 11 от тях вече са завършени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България