Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Изтеглят от австралийския пазар автомобили на „Фолксваген“ заради опасен дефект

Кристина Шишкова кани на „Среща с пейзаж”

Осъдиха шеф на фирма за трафик на хора и дългове към НАП

Четирима арестувани за разпространение на наркотици в Хасково

Възрастно семейство пострада при катастрофа

Кейт облече пакистанска курта, напомняща тази на принцеса Даяна

Д-р Борислав Цеков: Лозан Панов се превръща в заплаха за правовата държава

37 млади учители назначени тази година в общинските образователни институции в Търново

Петър Волгин: Словото на Лозан Панов за Полфрийман е като писано от представител на БХК

Президентът призова правителството да постави в Съвета на ЕС въпроса за приемане на план за действие при миграционен натиск

Над 400 000 лева спечелиха участниците в игрите на СПОРТ ТОТО в неделя

Бум в продажбите на табакери

Снимка: БНТ

Бум се отчита в продажбите на табакери, кутии и стикери след въвеждането на стряскащите картинки върху опаковките на цигарите.

Константин Тодоров пуши повече от 10 години и след въвеждането на неприятните картинки върху опаковките се опитва да ги прикрие. Признава обаче, че го прави само заради другите хора, тъй като него лично него не го безпокои.„Аз отдавна пуша, но като седнеш някъде на маса, хората се притесняват страшно много от картинките”, обяснява той пред bTV.

За да си гарантира комфорт, Константин е намерил решение. На пазара освен картонените опаковки, които струват само няколко стотинки, има и безплатни стикери. По-скъпият вариант са табакерите, които могат да струват и над 40 лева, ако са луксозни.

Търговците разказват, че пушачите имат и друга стратегия – предпочитат картинки, които не са им толкова неприятни.

И според търговците, и според психолозите картинките не отказват пушачите от цигарите – продажбите не намаляват. Пушачите просто се опитват да бранят личното си пространство.

„Единственият спасителен механизъм от нашата стратегия е да намерим вариант ние да се адаптираме и като реакция да смекчим това, което не ни харесва, така че да запазим максимално своята територия”, коментира психологът Маргарита Бакрачева.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. На времето имаше сух режим и в САЩ и в СССР. Това не доведе до отрезвяване на нациите им. Напротив. Засили мощта на мафията. Забраните никога не водят до положителен ефект!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.