Бум на измамени от таксиджии

A scene from the opening ceremony of the 2017 Confederations Cup football tournament at the Krestovsky Stadium in Saint-Petersburg on June 17, 2017. / AFP PHOTO / Mladen ANTONOV

Бум на измамени от таксиджии съпътстваха часовете преди откриването на Купата на конфедерациите в Русия. Заради големият наплив на туристи около турнира, шофьорите на жълтите автомобили решили да правят курсовете на живота си. Един от тях дори бе арестуват за сравнително кратък курс в Москва, от който прибрал 50 000 рубли или около 1500 лева. Таксиметровият шофьор, чието име не се споменава, прибрал въпросната сума от чилийския журналист Гаспар Саез Миранда. Репортерът се усетил, че нещо не е наред още щом слязъл от автомобила. Миранда подал сигнал до полицията и таксиджията, управлявал "Мерцедес", бил арестуван.

"Не съм искал да мамя, нито да заблуждавам когото и да било - проплака шофьорът пред полицията. - Казах му, че пътуването струва пет хиляди рубли, а той ми даде десет пъти повече. Помислих, че е бакшиш."

В крайна сметка Миранда си получи парите обратно, а шофьорът се размина с присъда.

Властите Татарстан искат да избегнат подобни инциденти и настояха цените на таксиметровите услуги да останат непроменени за Купата на конфедерациите.

"Столицата Казан ще приеме 4 двубоя от турнира и е много важно хората да се возят на старите цени - каза Андрей Егоров, заместник-министър на транспорта в Татарстан. - Има голям избор на таксиметрови компании и се надяваме качеството на услугата да не се влошава".

Инцидентите обаче не успяха да помрачат настроението на феновете. Доста празни бяха трибуните на стадион „Крестовски“ по време на откриването на турнира, но близо 50 000 зрители заеха местата си за последвалия мач между Русия и Нова Зеландия. Над 2000 танцьори, певци и артисти взеха участие в церемонията преди двубоя. Краля на футбола Пеле присъства на мача. Друга икона във футбола - Диего Марадона, не бе на стадиона, но изпрати видеопослание срещу расизма и дискриминацията във футбола. Във видеото заедно с Марадона присъстваха и други големи играчи от Южна Америка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят