Бум на кандидати за шеф на кучешки приют

Бивш военен, полицай и учител сред мераклиите

Десет души са кандидати да управляват Приюта за бездомни животни в Шумен, в който са настанени към 450 безпризорни най-вече кучета. Мераклиите се явили на конкурса през уикенда, но някои изобщо не влезли при комисията след като станало ясно, че трябва да могат директно да работят с лаещите и да ги разтърват в клетките при нужда. В обявлението за поста беше указано, освен изискване за образование, и че се търси "човек, който обича бездомни животни и за когото тази работа е начин на живот, а не само източник на доход". Сред кандидадите са били бивш военен, полицай, бивша кметица на село с образование ветеринарен техник, юрист, счетоводител, даже учител. Решението на комисията ще стане ясно до седмица.

Основното събеседване с кандидатите е било проведено през скайп с Германия, защото немско сдружение финансира 60% от издръжката на приюта. Ще се проведе и среща с представители на община Шумен, защото тя дава останалата сума за съществуването му. Немската фондация осигурява заплатите на персонала, лекарствата и консумативите за кастрация на бездомни и домашни четириноги.

Ще се търси и начин за увеличаване осиновяванията на кучета. Затова от приюта разчитат да намерят доброволец, които два пъти седмично ще снима питомците, ще събира данни за тях и ще ги изпраща до немската фондация, за да се търсят там приемни семейства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони