Бум на кражби през последните дни във Великотърновска област

Снимка: Архив

Апаши атакуват къщи, магазини и кафе автомати

Ръст на кражбите във Великотърновска област през последните дни сочат данните на Областната дирекция на МВР в старата столица.

Взломна кражба на картини и сувенири от търговски обект в областния град, разследват служители на местното полицейско управление. Сигнал за случая е получен на 22 май.

Техника е изчезнала от жилище в павликенското село Върбовка. Деянието е извършено в периода 21-22 май, чрез взломяване на прозорец.

От вила в землището на с. Красно градище неизвестни до момента са откраднали покъщнина. Апашите влезли в жилището, след като разбили прозорец. Покъщнина липсва и от дом в с. Коевци. Там сигналът е подаден от потърпевшите в събота.

Взломна кражба на 90 лв. от кафе автомат в Свищов, разследват служители на РУ в крайдунавския град.

Във Велико Търново полицията издирва откраднат мотопед. Сигнал за случая е получен в неделя вечерта. По данни на тъжителя возилото е било отнето от неукрепена постройка със свободен достъп в с. Арбанаси.

Електронна везна, фритюрници и два газови котлона са откраднали неизвестни от кухненско помещение на неработещо заведение в с. Момин сбор. Деянието е извършено в периода 23-25 май, чрез взломяване на входна врата.

На всички местопроизшествия полицията е извършила огледи и са образувани досъдебни производства.

Междувременно на 22 май органите на реда са задържали 20-годишен столичанин непосредствено след счупване на стъклопакет на къща в крайдунавския град. Младежът е известен на полицията. Срещу него е започнато бързо производство.

Коментари

Задължително поле