Бум на молби за енергийни помощи

Над 3 860 молби за получаване на енергийни помощи за предстоящата зима са приети от социалните служби в Шуменско за 16 работни дни, откакто стартира кампанията. Половината от тях вече са получили одобрение, останалите са в процес на разглеждане, каза главният експерт Мартина Драгнева в Регионалната дирекция „Социално подпомагане“. 328 души не са одобрени за подпомагане.

Според социални служители тази година напливът е голям, защото кампанията стартира на 17 юли, а в предходни години започваше в началото на месеца. Хората бързат с подаване на молбите, за да получат средствата.

Тази година всеки, преценен като нуждаещ се по правилата, ще получи 365,10 лв. и сумата ще се изплаща наведнъж. Социално слабите могат да избират между пари и помощ в натура. Към 80% от подалите молби в Шуменско са заявили, че ще се греят на твърдо гориво и повечето от тях желаят да получат пари, за да си закупят сами дървата за огрев.

Миналата година в Шуменско са подадени над 10 000 молби, а 8500 са били получателите на енергийно подпомагане.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. И познайте от къде идват повечето от тях,естествено от махалите. Мамицата ви дейба и хрантутниците скапани,докога ще ви издържаме ,ДОКОГА.

Отговорете