Бум на уикенд туристите в София

Бум на уикенд туристите отчитат в София. През последните месеци чужденците, които пътуват само за два-три дни вече включват и нашата столица в плановете си. Причината е пускането на нови линии на нискотарифните самолетни авиокомпании, информира БТВ.

Професионалните гидове разказват, че София не е най-мечтаната дестинация за чужденците, но при толкова евтини билети желаещите да я посетят са се удвоили.

От началото на годината през София са минали около 1 милион чужденци. По данни на екскурзоводите, които водят обиколките из столицата, през октомври ръстът е 140% на годишна база.

Основно гостите в София са от Германия, Великобритания или Франция. Този тип туризъм осигурява сериозни приходи и за хотели и за ресторанти. „Ясно е, че този човек спи някъде, яде някъде, ходи на клуб (...) нашите гости са от широк диапазон - от хора които спят в хостели или при приятели до такива които нощуват в 4-звездни хотели”, коментира Стефан Огнянов от Free Sofia Tour, които организират пешеходни обиколки на София.

Като цяло, този тип гости избягват чисто туристическите ресторанти, а искат на съседната маса да има българи.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България