Бурак Йозчивит живял в сиропиталище

Фалшива новина за детството на актьора шокира феновете му

Брак Йозчивит е известен в цял свят. Той имаше късмета да спечели не само конкурса „Най-добър модел на Турция” (2005), но и да изгради шеметна кариера в света на турските сериали. Феновете знаят, че актьорът е роден в любящо семейство и има сестра.

Но миналата седмица социалните мрежи бяха разтърсени от новината, че любимецът на милиони е израснала в сиропиталище. Твърди се, че е прекарал осем години зад стените на държавна институция. Йозчивит попада в сиропиталището на седемгодишна възраст и го напуска едва когато навършва 15 години. Не бяха предоставени официални източници, потвърждаващи тази шокираща новина. Но турските журналисти не оставиха нещата така и веднага се втурнаха да разнищват истина или лъжа е въпросната информация. Оказа се, че има доста интересни подробности в личния живот на актьора.

За първи път новината, че Бурак Йозчивит е израснал в сиропиталище, се появява в социалните мрежи през 2022 г. и като основно доказателство за достоверността към статията е приложен скрийншот, уж взет от уебсайта на известното турско издание Hurriyet.

В текста се казва, че Бурак уж е прекарал детството си в държавна институция и изданието Hurriyet разполага с документални доказателства за това. В текстът към снимката пише, че Йозчивит е израснал в сиропиталището Kasimpaşa, намиращо се в квартал Бейоглу в Истанбул, от 1977 г. до 15-годишна възраст. И в същото време актьорът уж не обича да си спомня тези години и е благодарен на журналистите, че не разкриват истината на света. Той си спомня тези дни с голяма неохота: „Времето мина, а болката продължава“.

И тук има два проблема - няма как Бурак Йозчивит да е живял в сиропиталище от 1977 г. - той е роден едва през 1984 г. Второ, нито едно популярно турско издание и дори нито един вестник, публикуващ най-непроверените турски новини, не пише за това. Разбира се, в сайта на Hurriyet такава информация няма.

Така се оказва, че новината, която разбуни социалните мрежи, всъщност е „бутафорна“. В края на краищата, ако Бурак Йозчивит наистина беше живял, макар и няколко месеца в сиропиталище, всички отдавна щяха да разберат за това. Прави впечатление, че акаунтите, разпространили тази новина, побързаха да я изтрият в рамките на няколко часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица