На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Сделки за над $3 млрд. договори Тръмп с Моди (ИНФОГРАФИКА) Индия купува бойни хеликоптери на “Локхийд Мартин”

Сирийската армия превзе още един град в Идлиб

Песков: Русия не се меси във вътрешните работи на други държави

Путин: Държа подчинените си под напрежение

Румен Радев: Секторът на информационните и комуникационни технологии е „вододел“ за развитието на нациите

В Сърбия пристигна втора доставка на руските системи „Панцир С1“

„Изтрийте миналото” се открои на Берлинале Нестандартен френско-белгийски филм впечатли публиката

Скъсяват болнични след някои операции (обзор)

Втори задържан за инцидента, в който кола се вряза в карнавално шествие в Германия

Бурак Йозчивит стана значим исторически герой

Бурак Йозчивит в образа на Осман Гази.

Поредицата “Възраждането на Осман” обещава да бие всички рекорди по гледаемост

Преди снимките актьо­рите били на 9-месечен военен лагер

Наскоро по турския ATV стартира сериалът “Възраждането на Осман”. Той тръгна с амбицията да счупи всички досегашни рекорди по популярност и гледания на турски поредици. В социалните мрежи Twitter, Facebook, Instagram и на видео портала YouTube трейлърът на сериала се завъртя на 6 езика (турски, английски, испански, руски, арабски и урду) и набра десетки милиони гледания.

Младата актриса Йозге Торер е екранната партньорка на главния герой.

“Възраждането на Осман” е историческа поредица, базирана на реални събития, свързани със сина на Ертугрул – султан Осман Гази, основателя на Османската империя. Сериалът е продължение на “Ренесанса на Ертугрул”, който в продължение на 5 години привличаше вниманието на зрители и извън границите на южната ни съседка.

Главната роля във “Възраждането на Осман”, както бе обявено още преди година, е поверена на Бурак Йозчивит, който влиза в образа на султан Осман Гази, а негова екранна партньорка е младата актриса Йозге Торер.

Милиони са инвестирани в проекта

Турските медии вече оповестиха, че във “Възраждането на Осман” са инвестирани стотици милиони долари, а творческият и технически екип се състои от 1600 души. Очаква се тази поредица да се превърне в един от водещите проекти не само в Турция, но и в чужбина. Качеството на продукцията се гарантира от великолепни исторически костюми и опитен филмов екип.

Преди да започнат снимките, продуцентът Мехмет Боздаг бе много прецизен в създаването на истински творчески колектив. В продължение на 9 месеца всички актьори заедно овладяваха изкуството на ездата, фехтовката, ръкопашния бой и хореографията. Те тренираха в планини и гори, изградиха временни убежища, заедно намираха вода и приготвяха храна.

Обучението на актьорите се наблюдаваше от опитни турски военни ветерани, а специални части организираха и ръководеха реални бойни учения. Всички участници бяха разделени в две групи, които се биеха помежду си, като едната, водена от Бурак Йозчивит, проникна във вражеска територия, постави другите в засада и превзе техния щаб.

Ученията бяха завършени на тренировъчната площадка, където имаше стрелба с лък. Състезанието беше спечелено от екипа на водещия актьор в сериала. В допълнение към физическата подготовка, актьорите изкараха и теоретичен курс за историческия и социален живот от този период.

103-те шатри, които се използват за снимките, са направени в Туркменистан. 150 занаятчии от град Мерв (древен град в Централна Азия, разположен край днешния Байрамали в Туркменистан – б. а.) са използвали върба, тъй като нейните здрави и леки клони са оптимални за създаване на дървените рамки на шатрите. Материята върху палатките е изработена от козя и овча вълна с помощта на древни станове. При закрепване на конструкциите е използвана камилска кожа. Палатките са покрити с ръчно изработени килими, също направени в Туркменистан специално за проекта.

5 хиляди души участват в масовките

За снимките са възстановени и пет военни лагера, като основният е на племето Кайъ. Освен това, за снимките са изградени четири града, в които има имения, базари, магазини, къщи, площади, джамии, животни. Създадено е изкуствено езеро с ширина 800 метра и дълбочина 1,60 метра.

Общо 40 водещи и 400 поддържащи актьори ще участват в сериала, а в масовките – 5 хиляди души. В епизодите препускат 70 коня, за които на планинско платото е изградена специална ферма. Освен коне, за снимките са докарани стада овце, кози, яребици, змии, мишки, скорпиони… На снимачната площадка има и ветеринарен лекар, който следи за здравето на животните.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.