Бургазлии атакуват аптеките заради грипа

В Бургас към момента няма данни за грипна епидемия. Въпреки това се съобщава за новорегистрирани случаи, които хвърлят в притеснение жителите на морския град. Към страха от грип се прибавя и топлото време, което е нереално за сезона. В събота например, половината град се бе изсипал в морската градина, имаше и хора, опънали хавлии на плажа. За миналата седмица новорегистрираните случаи са три на брой, съобщават от РЗИ. Сред тях са майка и 10 месечното й бебе в община Приморско, както и 2-годишно дете от общината Поморие.

Лекарите обясняват, че епидемия няма, въпреки това хората масово се запасяват с Витамин С, парацетамол, чайове и др., казаха аптекари. Лекарите съветват да се избягват места със струпване на много хора и да се пази лична хигиена.

"Всеки още нямаме широко разпространение на ОРЗ. Няма високи стойности на регистрираните случаи. Миналата година приблизително по това време, на 15 ти януари, обявихме грипна епидемия, а сега обстановката е спокойна", каза пред "Труд" д- р Величка Григорова от РЗИ.

Коментари

Задължително поле