"Бургасбус" предлага по-евтини пътувания за пенсионери и ученици

Преговарят за пробно предоставяне на електрически автобус

Градският превозвач "Бургасбус" ще предложи нови пакети за електронните карти на правоимащи- ученици, пенсионери и многодетни майки. Предложението е за по- ниски цени и се очаква да бъде въведено до месец. Това съобщи пред Труд шефът на "Бургасбус" инж. Петко Драгнев.

Освен това "Бургасбус" е започнал преговори с фирма "Соларис" за пробно предоставяне на електрически автобус. "Ще се ориентираме как ще се впише той в градските условия на Бургас", каза още инж. Драгнев.

От "Бургасбус" ЕООД съобщиха още, че поради липса на потребителско търсене, от 09.02.2017 г. променят късните курсове, които се изпълняват в 23:20 часа по линии с № 11 и № 12.

По принцип те бяха пуснати заради късен влак, който през летния сезон пристигаше в Бургас, но сега последните влакове, които пристигат и заминават от гарата са с час по разписание преди 23 часа, обясниха от фирмата.

Пътниците ще могат да ползват бързите линии, които тръгват от крайните терминали - Изгрев, Славейков и Меден рудник, съответно в 23:10 часа по Б1 и 23:20 часа по Б2.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони