Бургас се включва в кампанията "Да изчистим България заедно"

Общината със своя инициатива - 5 литра компост срещу 3 кг предадени пластмасови бутилки

Бургас се включва в националната кампания "Да изчистим България заедно", която ще се проведе на 14-ти септември. Определени са трите зони, които бургазлии могат да почистят. Това са - неохраняема плажна ивица след Северен плаж, към плаж "Солници", парк "Минерални бани" и парк "Росенец".

Всички желаещи могат да се включат в почистването на определените зони, както и в почистването на междублокови пространства и градинки, като Община Бургас осигурява достатъчно количества чували и ръкавици. Те ще се раздават до края на работния ден в петък, 13-ти септември, във всички териториални дирекции и в административните сгради в кварталите на Бургас и съставните селища.

В деня на "голямото чистене", 14 септември, от 9:30 до 11:00 ч., в пунктове на 3-те зони, определени за чистене, ще се раздават чували и ръкавици на хората, включили се в кампанията.

Който желае да почисти прастранствата около блоковите по местоживеене, може да получи чували и ръкавици и в общинската дирекция "Околна среда". След почистването чувалите със събраните отпадъци трябва да бъдат изнесени в близост до път или до налични съдове за отпадъци. Община Бургас е създала организация за своевременното им извозване.

По този начин Общината за пореден път подкрепя кампанията на "bTV Media Group".

Успоредно с това от местната администрация промотират и своята инициатива за за събиране на пластмасови бутилки. На 14-ти септември срещу предадени 3 килограма празни пластмасови бутилки в някой от 19-те мобилни центъра за разделно събиране на отпадъци на територията на общината, ще бъдат раздавани безплатно 5 литра висококачествен пакетиран компост за градината или за наторяване на стайни растения.

Коментари

Задължително поле