Бургас се сдоби с електрически велосипеди

Пак се въртят педали, но с много по-малко усилия се стига до желаната цел

Велосипедите под наем от четири години са хит сред жители и гости на Бургас. Тази година системата се надгражда с пускането в експлоатация на електрически колела, съобщиха от общината.

За момента те са седем на брой, а дали да станат повече ще се реши догодина, когато се анализират статистиките за тяхното използване и мнението на клиентите.

Електрически велосипеди вече има на следните вело станции: Морска гара, Автогара Юг, Капани, КЦ “Морско Казино”, а след няколко дни, електрически велосипеди ще могат да се наемат и при Пантеона в Морската градина.

Електрическо колело можете да се наеме срещу 2 лева на час, засега единствено с абонаментна карта. Опцията чрез есемес все още не е активирана. Придвижването с него е пак като се въртят педалите. С допълнителната енергия, която осигурява, обаче, може да се стигне до желаната дестинация с минимална употреба на физически усилия.

Към момента Община Бургас разполага с над 100 велосипеда под наем и повече от 200 колонки за паркиране. В пика на летния сезон велосипедите в оборот стигат до 70 броя, а през зимата се ползват по-малко.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България