Бургас строи за децата "Академия Европа"

Старата баня до училище "Любен Каравелов" в Бургас става модерна академия за обучение на деца. Тя ще носи името "Академия Европа". Предстои цялостен ремонт на сградата, която досега бе една от "инфраструктурните язви на града"- от години е необитаема, запусната и се руши. На това е сложен край.

Общината стартира ремонтни дейности за превръщане на старата баня в полезно допълнение към градската образователна инфраструктура, където децата да се обучават и изявяват своите таланти. Това се случва със средства, осигурени по проект "Подобряване качеството на образованието чрез модернизиране на образователната инфраструктура в град Бургас- І етап" , съобщиха от кметството в морския град.

Проектът предвижда цялостна реконструкция на старата сграда, внедряване на мерки за енергийна ефективност, обновяване на прилежащия терен и дворните пространства. В резултат от изпълнените дейности ще бъде създаден допълнителен капацитет за обучение и извънкласни дейности към училището, отговарящ на най-съвременните тенденции в европейското образование.

Ще бъдат обособени две зали за работа с деца, една многофункционална зала, зала за обучение, компютърна читалня с електронна библиотека. Сградата ще разполага с достъпна среда за хора с увреждания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони