Край на схемата с фиктивни строежи (Обзор) Премахваме законовите вратички, позволяващи да се продават жилища в постройки, които не покриват изискванията

Амортизация на апартамент, отдаван под наем

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 14 ноември 2019

Екатерина Захариева представи възможностите за бизнес с България пред правителството на Намибия

Банков шеф обра трезора и избяга

Предлагат по-висок акциз за цигарите Автоматите на самообслужване без касови бележки

Слагат БДС на ръжения и пълнозърнестия хляб

Един лев за преглед при джипито да плащат децата Предлагат повишаване на цените на 220 клинични пътеки

„Тесла” избра Берлин за първия си завод в Европа Мъск обяви предстоящия строеж на “Гигафабрика 4”

Два случая на африканска чума по свинете в Разградско

Прокуратурата протестира оправдателната присъда спрямо стоматолога, обвинен за причиняване на смъртта на 14-годишно дете

Демет Йоздемир искала да стане адвокат

Правителството отпусна 24 млн. лв. за борба с бедствията

Михайлов титуляр срещу Парагвай

БЧК: Изгубената край Мальовица жена е починала от травмите си след падане

Бургас с два нови електромобила

Бургас вече е с два нови екологични електромобила. Това е част от нейната последователна политика за насърчаване използването на щадящ околната среда транспорт, в контекста на глобалните климатични промени и усилията на много държави по света постепенно да ограничават употребата на фосилни горива /нефт, газ и въглища, съобщиха от кметството в морския град.

Двама от заместник кметовете на общината- Руска Бояджиева и Красимир Стойчев, както и председателят на местния парламент Костантин Луков, първи тестваха возилата. Голяма част от стойността за новите автомобили бе заплатена чрез привлечено финансиране от Националния доверителен екофонд, така че не тежат на общинския бюджет, коментираха те.

В Бургас Синята зона е безплатна за престой на електромобил, безплатно е и зареждането.
В момента може да се ползват две зарядни станции – едната е на открития паркинг на ул. „Гурко“, втората в подземния до Операта, но Общината има готовност да увеличи броя им сама или в партньорство, уточниха от пресцентъра на общината. Двата нови електроавтомобила са зачислени съответно на дирекциите „Околна среда“ и „Управление при кризи, обществен ред и сигурност“.

Полезното е, че годишно, използването на тези автомобили пести няколко тона вредни емисии във въздуха.
Много по-осезаем ще е ефектът върху околната среда, ако повече бургазлии започнат през следващите години да карат електромобили. Затова Общината първа дава пример и то не само чрез използването на такива превозни средства в непосредствената си работа. С едно зареждане на литиево-йонната батерия, новите возила могат да направят пробег от 212 километра.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Уникална новина!!! В някакъв измислен град в още по-измислена държава имало два ел.автомобила. Невероятно. Напишете, че в село Горно Уйно има едно бъги.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.