Бургас с парк на миниатюрите

Снимка: Архив

Паркът на миниатюрите в Бургас ще се нарича "Европа" и ще е с макети на европейските забележителности. Това решиха общинските съветници в града, след дебат за тематиката. Имаше няколко предложения, включително паркът да е пълен с макети на атракциите на градовете по брега на Черно море или пък със забележителностите на залива.

"Идеята за парк на миниатюрите бе на съветници от различни групи.  Така паркът - в ж.к."Славейков", където ще се намира атракционът, да се оживи. Там предстои да бъде открито и модерно спортно съоръжение - нов плувен басейн", каза пред Труд Йорданка Ананиева, заместник кмет по образованието на Община Бургас.

Първоначалната идея е била за парк "Езеро", но общинските съветници променили локацията, с оглед на това, че паркът в "Славейков" е по- лесно достъпен.

Предстои да бъде пуснат идеен проект и да се изработят макетите. париж примерно може да бъде представен с Айфеловата кула, Брюксел- с Писманекена или Европарламента и т.н.

След остров "Света Анастасия" и древното селище "Акве Калиде", се очаква Паркът на миниатюрите да стане поредната суператракция на Бургас за жители и гости на града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България