Бургас ще има Наредба за обществените обсъждания

Предложението е този булевард да носи името "Даме Груев" по цялото си протежение. Още повече че тази година се навършват точно 150 години от рождението и 115 години от гибелта на Дамян Груев, предлага съветникът Георги Дракалиев.

Съветник подготви проект, ще го гласуват

Лидерът на ВМРО в Бургас и общински съветник Георги Дракалиев е подготвил проект за Наредба за обществените обсъждания. До момента такава в морския град няма. Това създава трудности примерно при преименуването и именуването на нови улици, обясни пред "Труд" Дракалиев.  Сега в такива случаи се използва Наредбата за именуване на общински обекти, но там не е точно описан ред, по който това да се случва.
Обществените обсъждания следва да създават условия за по-ефективно включване на гражданите в процеса на приемането на общинските решения. Те  се организират от определено от председателя на съвета или от кмета лице, като могат да бъдат привличани и външни модератори. Обществените обсъждания не секват, докато всеки един желаещ не се изкаже, гласи новата наредба.
На предстоящата сесия ще бъде гласувана и докладна за промяна на името на бул. "Янко Комитов". Това дефакто е булевард "Даме Груев", който в продължението си, незнайно защо се именува по друг начин.
"Продължението на бул. „Даме Груев“ в посока към Северната промишлена зона, продължава да носи името на Янко Комитов, който няма никакви заслуги към града ни. Това е име на платен терорист, изпратен от чужда държава в България да воюва чрез подривна дейност и с оръжие в ръка срещу собствената си държава, за което е осъден от българския съд и екзекутиран", смята Дракалиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони