Бурята "Елинор" заплашва Великобритания

Снимка: Архив

Британската метеорологична служба предупреди за опасностите от задаващата се от Атлантическия океан буря „Елинор“, предаде БНР.

Подготовката и самите новогодишни празненства в Обединеното кралство бяха белязани от силната буря „Дилън“, донесла сняг и студ, но изглежда, че и новата 2018-та година ще продължи под знака на буреносните ветрове.

Ветрове със сила от 130 километра в час ще връхлетят части от Британските острови по-късно днес. От метеорологичната служба заявиха, че най-сериозно ще бъдат засегнати Северна Ирландия, Южна Шотландия и Северна Англия. Валежите ще бъдат основно от дъжд, в по-високите части на Шотландия може да падне сняг.

Бурята „Елинор“ е петата по рода си за Великобритания тази зима. Не се очаква тя да причини сериозни проблеми на транспорта, но жителите на крайбрежните райони бяха предупредени за вероятността от материални щети, в резултат на които да има наранявания. Изрично предупреждение бе отправено към хората, които се опитват да си правят селфита по крайбрежието на фона на големите вълни. В някои крайбрежни райони се очакват наводнения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа