Бурята с порои е минала през още шест села в Монтанско (СНИМКИ)

Подкопан е мост, изровени са улици

Бурята с проливен дъжд, градушка и вятър, която вилня в четвъртък вечерта край Монтана, освен че наводнни село Ерден е засегнала още шест села – Долна Вереница, Славотин, Доктор Йосифово, Безденица, Габровница и Вирове, съобщиха от местната управа.

В селищата временно е било прекъснат ел.захранването, но вече е възстановено. В три от селата - Безденица, Вирове и Долна Вереница е паднала градушка. Има повалени дървета и изровена улична настилка. В Габровница реката е излязла от коритото си, но нивото бързо е спаднало. Висок бор, пречупен от бурята, е паднал върху къща. Екипите на Гражданска защита работят за отстраняване на дървото. Пострадали няма.

Най-тежко е било положението в село Вирове. Там е паднал най-поройният валеж – 100 литра на квадратен метър. Улиците и площада на селото за час - два са се превърнали в реки. Изровена е уличната настилка, подкопани са сериозно основите на моста над Вировска река. От две години съоръжението е в критично състояние и е забранено преминаването по него, уточни Крум Крумов – главен експерт по сигурността в общинската администрация. Язовир „Лековита вода” край Вирове е прелял през стената въпреки, че изпускателя му е отворен изцяло.

Продължава източването на водоема.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България