Буря удари Северозапада, хиляди без ток в Лом, дърво потроши кола

Силен вятър, който на места достигна 110 км в час, вилня в неделя вечерта в област Монтана. Бурята изпокъса ел. проводници и повали дървета.

Най-много проблеми бурята създаде в Лом, където заради скъсани жици цели квартали с хиляди хора останаха на тъмно. Едно от падналите дървета премаза автомобил. Ураганният вятър, придружен от началото и с дъжд, задуха към 19.30 часа в почивния ден и продължи да увеличава мощта си.

Според метеоролозите скоростта на вятъра в Монтана е била 110 км в час, а в Лом 80- 90 км в час.

Бурята прекъсна ел.захранването в повечето от кварталите на града. По данни на ЧЕЗ над 220 улици са останали без ток. Дежурни екипи веднага започнаха отстраняването на повредите, но на места силните повеи отново късаха проводниците. Вятърът срути четири дървета в крайдунавския град, един от стволовете потроши паркиран автомобил на улица „Възраждане” в ломския квартал Младеново.

Пострадали от бурята хора няма, заявиха от местната управа. „В понеделник до обед ел.захранването бе възстановено. Проблеми все още има с уличното осветление, но и те ще бъдат решени”, каза кметицата на Лом Пенка Пенкова.

Потрошени клони изпокъсаха жици и в монтанските села Винище и Вирове. Повредите бяха отстранени. Дърво се срути и на улица „Ал. Стамболийски” в Монтана, но никой не пострада.

„До обед в понеделник всички аварии от бурята по електропреносната мрежа са отстранени. Няма селища без ток и пострадали хора. Продължава да се работи по малки локални аварии. 13 екипа на пожарната са излизали за премахване на повалени дървета”, каза областният управител на Монтана Росен Белчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България