Бус се вряза в пешеходци край джамия в Лондон

Няколко човека са тежко пострадали

Няколко души бяха ранени, част от тях тежко, след като бял ван се вряза в пешеходци, излезли след молитва от джамията при Финсбъри Парк в Лондон.

Около 10 души са били ударени, когато превозното средство е излязло от пътя малко след полунощ. Според непотвърдена информация след това от автомобила е излязъл мъж и е наръгал с нож поне една от жертвите.

Характерът на нападението напомня много за случилото се преди две седмици при „Лондон Бридж“, съобщават британски медии, но уточняват, че все още не е ясно дали се касае за терористична атака.

Информацията за инцидента все още е много противоречива. Някои съобщават, че шофьорът, който е арестуван, е бял човек. Според някои свидетели шофьорът просто е загубил контрол над волана. Има съобщения, че той е бил повален на земята от граждани и дошлите малко по-късно полицаи са го арестували.

Районът е отцепен от полицията, разследването продължава. При инцидента, станал около 20 минути след полунощ местно време, е имало много хора по улиците, тъй като е последната седмица от Рамазана.

От Мюсюлманския британски съвет потвърдиха, че атаката е била насочена срещу поклонниците и допълниха: „Нашите молитви са с жертвите“.

Междувременно британският премиер Тереза Мей заяви в декларация, че мислите й са с ранените. „Това е ужасяващо. Всички мои мисли са с ранените, с обичните им хора и със спасителните екипи, работещи на място”, заяви тя.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин заяви, че е шокиран от нападението с ван срещу богомолци. „Мислите ми са с хората и с общността, засегната от това ужасяващо събитие”, написа той в „Туитър”.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа