Бутат незаконни постройки в Столипиново

Акция по събаряне на незаконни къщи и павилиони се провежда в пловдивския квартал „Столипиново". Сградите са били построени без необходимите разрешителни и затова районната администрация в квартал „Източен" е започнала премахването.

Акцията в пловдивския квартал Столипиново започна сутринта. Предвижда се да бъдат съборени две жилищни сгради, които са незаконни. Те са построени без нужните строителни разрешителни, съобщи БНТ. Предвижда се събарянето и на 25 търговски обекта, които са построени в междублоковите пространства.

"Еми не знам къде ще живея, ще отида при баба ми да живея, няма къде да живея. Имате ли друг апартамент? Нямам друг апартамент. Досега никой не дойде да ме бута, става четири месеца как казаха че ще ме бутат", коментира Роза Аргирова, която обитава една от незаконните постройки.

"Собствениците имат апартамент в блока и са решили, че искат да се разширят като са си построили къща пред блока. Ние няма как да допуснем това да се случи. Оттук нататък всички общински терени, които са свободни ще бъдат пазени. На тяхно място, ако някой се опита да строи ще действаме така, както действаме в момента. Така че ще дадем на жителите на района да разберат, че от тук нататък незаконно строителство върху общински и чужди терени ние няма да допуснем", каза Николай Чунчуков - кмет на район „Източен".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България