Буфон: Възхищавам се на Роналдо

Джанлуиджи Буфон, легенда и капитан на "Ювентус", призна, че се възхищава на Кристиано Роналдо от "Реал". Голямата звезда на "Белия балет" е във феноменална форма. Португалецът отбеляза 17 гола в последните си 8 мача за тима. Във вторник Буфон ще се опита да спре ритъма на Роналдо. "Ювентус" приема в първи 1/4-финален мач в Шампионската лига актуалния носител на последните два трофея в турнира "Реал".

"Миналата година загубихме финала от тях, но те са по-добри от нас - каза Буфон. - Това не е просто мое мнение, историята го показва. Ще направим всичко, за да не се повтори мачът в Кардиф. Сега имаме две срещи, а не една, както беше случаят с финала. Кристиано е играч, на който се възхищавам истински. Смени позицията си на терена, хаби по-малко енергия и стана по-ефективен. Има лице на убиец. Играл съм срещу нападатели като бразилеца Роналдо и Златан Ибрахимович, но Кристиано е възхитителен. Само Давид Трезеге бе като него."

Защитникът на италианския шампион Джорджо Киелини е друг, който ще се опита да блокира Роналдо. Бранителят е оптимист преди първия сблъсък с "Реал".

"Тази година имаме вътрешното убеждение, че можем да направим нещо голямо - каза Киелини. - Испанските отбори в турнира са винаги фаворити, но и ние не сме за отписване."

И още за Роналдо – португалецът е вкарал гол във всички мачове в надпреварата този сезон или общо 12 попадения в 8 срещи.

Снимка: Twiiter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят