Буфон между Роналдо и Бейл за „Златната топка“

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (L) kicks the ball beside Real Madrid's forward Alvaro Morata during the Spanish league football match between Real Madrid CF and Athletic Club Bilbao at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on October 23, 2016. / AFP PHOTO / CURTO DE LA TORRE

 

Стражът на „Ювентус“ Джанлуиджи Буфон се нареди сред претендентите за „Златната топка“. Това стана ясно, след като организаторът на събитието „Франс Футбол“ разкри имената на номинираните за отличието за 2016 година.

Компания на италианския национал правят звездите на „Реал“ (Мадрид) Кристиано Роналдо и Гарет Бейл, Серхио Агуеро от „Манчестър Сити“ и Пиер-Емерик Обамеянг от „Борусия“ (Дортмунд), както и Лионел Меси от „Барселона“. Именно аржентинецът е с най-много статуетки в историята - 5, а големият му противник Роналдо е с 3.

Португалецът не се радва на най-добрите си дни в „Реал“. Лидерът на „Белия балет“ записа антирекорд в срещата с „Атлетик“ (Билбао) от 9-ия кръг на Примера. Тимът на Зинедин Зидан спечели с 2:1 и се изкачи на първата позиция, но Роналдо остана за четвърти пореден път с празни ръце на „Сантяго Бернабеу“. Статистиката показва, че за първи път, откакто премина в Испания, Кристиано е без отбелязан гол в четири последователни мача в Мадрид. Головете за „Реал“ бяха дело на Карим Бензема и Алваро Мората, а между тях Сабин бе изравнил за баските.

Интересна бе и реакцията на Роналдо при победното попадение на Мората. Вместо да се зарадва на гола, португалецът поиска засада. Видео от ситуацията разбуни духовете в социалните мрежи, тъй като на него явно се вижда как седмирката на „Реал“ вдига ръка и гледа към страничния рефер.

Успехът изкачи столичния гранд на първо място в Примера, след като градският съперник „Атлетико“ падна в „Севиля“ с 0:1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят