БФС глоби „Левски“ и ЦСКА

БФС наказа „Левски“ и ЦСКА след дербито. „Сините“ са с последно предупреждение за лишаване от домакинство заради множество хвърлени предмети от агитката по време на мача. Клубът ще трябва да заплати и парични глоби в общ размер 6300 лв. Санкциите са натрупани от използването на факли, димки, хвърлени бомбички и предмети от привържениците. Страничният съдия Веселин Мишев дори бил ударен от фен. От ЦСКА бяха подали жалба за уцеления с камък играч на „червените“ - Давид Симао. Инцидентът обаче не беше доказан и не е разглеждан от Дисциплинарната комисия.

На „Герена“ обаче са застрашени от доста солена глоба заради един от транспарантите, които издигна агитката. Етичната комисия към БФС ще разгледа специално случая с изобразен кръст върху плакат. Ако от органа се произнесат, че става дума за нацистки или келтски символ, които са забранени от ФИФА, от касата на „Левски“ ще се наложи да излязат 37 500 лв. Тимът ще трябва и да играе един мач без публика.

От „Армията“ също не минават тънко. ЦСКА е глобен с общо 4300 лв. за провинения на феновете в дербито. Освен това „червените“ бяха санкционирани и с други 4000 лв. Глобата е заради нахлуването на терена от страна на щаба след края на мача с „Ботев“. Тогава от щаба на ЦСКА протестираха срещу рефера Петър Доровски и поискаха обяснение за решенията му.

Глоба от 2000 лева и наказание за 3 мача отнесоха треньорите Георги Иванов („Черно море“) и Едуард Ераносян („Локомотив“ Пд).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ