БФС прави революция за националния

Българският футболен съюз стартира революционна програма в националния отбор, а целта е повече от ясна - възраждане на футбола ни. Родната централа ще организира всеки месец петдневни лагери с млади играчи, които ще бъдат подготвяни от селекционера Петър Хубчев и неговия екип. В тренировъчния процес ще помага и треньорът на България до 19 години Ангел Стойков.

„Първият лагер ще бъде с таланти само от Елитната юношеска група за 19- годишни - призна първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков. - Ще вземем по две момчета от всеки отбор. Това прави около 30 играчи, като максималната бройка ще е 32. Кои ще са талантите, които ще идват на лагерите, ще се определя от техните треньори.“

Петър Хубчев и неговия екип ще набляга на физическата и техническата подготовка на талантите ни в тези пет дни. След първия лагер ще бъдат викани и по-големи момчета от клубовете в Първата лига, като това се очаква да стане след световната квалификация с Беларус на 13 ноември.

„Важно е да се наблегне на индивидуалната техническа работа с допълнителните занимания - каза още Лечков. - Без добро кондиционно състояние обаче няма как да се работи допълнително. Ние, колкото и да си мислим, че все още сме великани, всъщност сме в златната среда и дори клоним към аутсайдерите. Това е самата истина. От десетина години не сме нито световна, нито европейска сила.“

Още като го представяха като нов селекционер Петър Хубчев загатна заедно с Йордан Лечков, че се работи по план за излизане от тежката ситуация, в която се намира националният ни отбор. По всичко личи, че идеята ще бъде наложена в кратки срокове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ