БФС прати нежелан на "Герена"

Интересно съдийско назначение направи БФС за неделния мач между "Левски" и "Ботев" (Враца). Футболната централа повери двубоя на пловдивския арбитър Георги Кабаков, който е нежелан на "Герена". В началото на месец ноември съдията беше посочен от "сините" сред тримата, които не искат да им бъдат главни на мачовете до края на сезона. Това стана в специална декларация от ръководството след двубоя с "Черно море" за Купата България, в която столичани претендираха, че са тежко ощетени. Тогава тимът от Варна отстрани "Левски" и "сините" изляха гнева си върху Кабаков, както и срещу колегите му Ивайло Стоянов и Станислав Тодоров. "Сините" скочиха срещу рефера от Пловдив и след мача с "Лудогорец", в който загубиха с 1:2. Кабаков даде триминутно продължение, което накара треньорския щаб на столичани да иска обяснение от него още на терена.

„Аз бях силно изненадан, когато видях, че назначи само 3 минути продължение – заяви тогава Спас Русев, собственик на „Левски“. - Чистата статистика показва, че през второто полувреме заради нарушения играта е спирана общо за 11 минути и 25 секунди“.

Впоследствие „сините“ поискаха и оставката на председателя на Съдийската комисия Йордан Сталев. Той обаче заяви, че няма как да си я подаде и категорично отхвърли претенциите на „Левски“. А сега Кабаков ще води мача на „сините“ срещу врачани.

Преди двубоя на "Герена" сплотиха колектива с вечеря в столично заведение, известно със своите стекове.

Снимка СПОРТАЛ

Коментари

Задължително поле