БФС прибра над 15 000 лв. от вечното дерби

Дисциплинарната комисия на БФС осигури над 15 000 лева в касата на централата само от вечното дерби „Левски“ - ЦСКА (2:2). „Сините“ ще платят 8300 лева глоби, а „червените“ - 7300.

Комисията по етика продължава да събира средства за футболния съюз заради неприлични скандирания на публиката. Двата гранда плюс „Славия“ и „Берое“ ще платят по 1000 лева заради феновете си, които по някакъв начин са нанесли обиди. ЦСКА трябва да възстанови и щетите по националния стадион „Васил Левски“, които са регистрирани в секторите „В“ и „Г“ след вечното дерби.

Голмайстор №1 на Първа професионална лига Фернандо Каранга попадна в групата на „червените“ за домакинския мач срещу „Ботев“ (Враца) от 1/8-финалите за Купата на България. Очаква се треньорът Стамен Белчев обаче да му даде почивка и бразилецът да влезе само при тежка ситуация за ЦСКА. Освен това нападателят „виси“ с картони и при всеки следващ ще изгори за една среща.

Дефанзивният халф Кристиян Малинов пропуска дуела заради наказание. А контузен е Енрике Рафаел, получил травма на глезена при 0:0 с „Пирин“. Миналата година ЦСКА отпадна рано от купата на България след загуба от „Локо“ (Сф), когато треньор беше румънецът Едуард Йорданеску.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ