БФС чака отговор за ЦСКА от УЕФА

Slovenian Aleksander Ceferin, newly elected president of UEFA, addresses journalists during a press conference in Brdo Castle near Kranj on September 16, 2016. / AFP PHOTO / Jure MAKOVEC

БФС все още чака думата на УЕФА за участието на ЦСКА в Лига Европа през следващия сезон. От евроцентралата са поискали допълнителни документи, обясняващи казуса с "червените". В понеделник становище от УЕФА не пристигна, а и до този момент няма такова. При всички положения, ако ЦСКА получи разрешение да играе в Лига Европа, то ще бъде с допълнително лицензиране.

При "червените" документацията е изрядна финансово - клубът няма задължения към институции, футболисти и треньори. Елитният ЦСКА претендира, че е правоприемник на обявеното в несъстоятелност дружество ПФК ЦСКА АД. Не може да се гадае какво ще решат хората на президента на УЕФА - словенеца Александър Чеферин.

От БФС твърдят, че няма никакви проблеми с документите на "Левски" и "Черно море". За допълнително лицензиране може да кандидатства "Ботев", който не е подал документи за Европа. Но "канарчетата" имат шанс да влязат в Лига Европа от два фронта. Първо - ако спечелят купата на България във финал срещу "Лудогорец". И второ - ако станат първи във втората осмица и се срещнат в бараж с четвъртия от първата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ