Българинът, избягал от затвор в Индонезия, хванат в луксозен курорт

Двама от затворниците, които избягаха от затвора Керобокан в Бали в понеделник, са били арестувани в луксозен курорт в Дили, столицата на Източен Тимор, съобщи Sydney morning herald.

Задържаните са 43-годишният българин Димитър Николов Илиев, който е излежавал присъда от седем години за скимиране на банкомати и индиецът Сайед Мохамед Саид, който е излежавал 14 години за наркотици.

Двамата са арестувани около 9 ч. тази сутрин, е съобщил Енрике да Коста от полицията в Източен Тимор. Бегълците са били засечени дни по-рано да влизат в Източен Тимор с лодка два от индонезийския остров Алор в Източна Нуса в Източна Тенгара. Задържани са в "Ново туризмо резорт и спа" - четири и половина звезден хотел.

Рецепнионистът на хотела е обяснил, че двамата са се настанили вчера и са възнамерявали да напуснат утре. Използвали руски паспорт на името на Николас Георгиос. Изглеждали като нормални туристи, ходили в ресторанта и на басейна.

Арестувани са извън хотела и после полицията е дошла да прибере багажа им.

Индонезийската полиция продължава издирването на другите двама бегълци - австралиеца Шон Едуард Дейвидсън и малайзиеца Тий Кок Кинг.

Коментари

Задължително поле