Българин излиза срещу №5 в света на киокушин

Николай Йоргов, един от най-добрите ни бойци в киокушин, ще срещне поредния си сериозен съперник. Този път на галавечерта „Сенши“ във Варна на 26 октомври. Японецът Джо Миахара е пети в световната ранглиста на този спорт. През 2018-а той става шампион на турнира All Japan в Страната на Изгряващото слънце, а тази година спечели надпреварата Гран при на световната федерация, става и трети на планетарния шампионат.

Йоргов пък е сребърен медалист от световното по карате киокушин за 2013-а, шампион на Япония, втори в света по ръкопашен бой стил шинкеншобу и досега няма загуба във веригата „Сенши“.

Двамата ще се бият в категория до 80 кг, като срещата ще бъде по правилника на Световната федерация, където са позволени удари в главата, с лакти, както и прехвърляния. Домакин на шоуто ще бъде Дворецът на културата и спорта от 19 часа.

Гост на главечерта ще е легендата Петер Артс. Четирима от неговите най-добри бойци са и сред звездите в шоуто, което ще предложи 12 класни битки по карате киокушин и кикбокс. Билетите са в продажба в мрежата на Eventim.bg и са на цени от 10 лв. и 20 лв.

Коментари

Задължително поле