Българин обра и преби сънародничка в Атина

42-годишният Георги Георгиев преби сънародничка в Атина. Жената е настанена в болница с тежки телесни повреди, с рязани пръсти, с тежки наранявания по цялото тяло и главата. Открита е в безпомощно състояние от българи, с които е живеела на квартира.

Според информация 42-годишният Георги Георгиев от три месеца пребивава в Атина, като преди това е живял около 6 години в село Киато на полуостров Пелопонес.

На 7 януари около 17.00 ч. жертвата се прибирала от работа. Горгиев я причакал на входа и опрял нож в гърлото. Блъснал я със сила в мазето на кооперацията, където я пребил, постригал косата й и рязал пръстите на двете ръце. Откраднал два мобилни телефона и пари от пребитата българка, която часове по-късно е намерена в безпомощно състояние пред вратата на блока от хората, с които е живяла.

Извършителят на деянието е избягал и се укрива. От откраднатите нейни телефони и профил във фейсбук, до който има достъп, заплашва нейни близки приятели и познати с физическа саморазправа - рязане на уши, убийства и отвличане на деца.

Полицията е уведомена, снети са показания от пострадалата и заплашените българи.

Умоляват се всички, които познават лицето или имат информация, да се обадят на тел. 100 или в най-близкото полицейско управление.

Коментари

Задължително поле