Българин отърва глоба за нелегална работа в Германия

пари

Българин, работил нелегално в Германия като строителен работник, отърва глоба от 450 евро. Късметът споходил мъжа от Разградско, след като от германска страна постъпило уведомление до нашите власти, че е настъпила давност за изпълнение на наложената санкция. По тази причина те оттегляли частично искането за оказване на съдействие, от датата на настъпване на давността за изпълнение – 7 декември тази година.

Българинът бил засечен на строителен обект в Германия през октомври 2013 г. При проверка се оказало, че работи там от януари същата година, но без ЕС – разрешително. Това било квалифицирано като административно и нарушение на Социалния кодекс. Решението на Главна митническа служба Нюрнберг, Германия, влязло в сила точно на 7 декември 2013г. То било признато и у нас. По каква причина се е стигнало до изтичане на давността не е ясно.

Магистратите в Разград се произнасят, че се постановява прекратяване на изпълнението, когато съдът бъде уведомен, от компетентния орган на издаващата държава, за оттегляне на решението или за друга причина, поради която по-нататъшното му изпълнение е недопустимо, според нейното законодателство.

По тази причина той прекратява изпълнението на събиране на санкцията от 450 евро. На събиране подлежи само сумата за разноски от 28,50 евро за производството в Германия. Решението е окончателно. Препис от него трябва да се изпрати на компетентните органи в Германия и на Националната агенция по приходите у нас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България