Ротари клуб подари концерт-спектакъл на великотърновци

Волен Сидеров: Оставката на Валери Симеонов не е съгласувана с мен

АПИ: До 20 декември се приемат офертите за ремонта на 47 км от път II-23 Русе – Кубрат

Археолози откриха миниатюрна Теракотена армия

Тереза Мей отхвърли контрапредложенията на своя проект на споразумение за Брекзит

Обвинения за брата и сестрата след убийството във влака край Вакарел

Томислав Дончев: Парламентарна предпоставка за предсрочни избори няма

Весела Лечева, народен представител от „БСП за България“: Тази много закъсняла оставка на Валери Симеонов няма да уталожи напрежението

Млад мъж се обеси пред бащината къща на жена си в Смолян Трупът открили мъже, тръгнали за риба

Окръжният съд в Търново отново гледа дело за укриване на данъци от адвокат и съдебен лекар Първоначално постановената присъда бе отменена от Апелативния съд в старата столица

Валентин Радев: Гражданите не винаги знаят кое е законно и кое не по време на протест, полицията трябва да действа с твърда ръка

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Един човек е загинал при протестите във Франция срещу повишаването на цените на горивата

Андреа и Тита първи приятелки Ще има ли дует между двете изпълнителки

Сестрата на Бойко Борисов: Брат ми беше първият човек, на който се обадих, когато се разболях

Българин отърва глоба за нелегална работа в Германия

Снимка: Архив

Българин, работил нелегално в Германия като строителен работник, отърва глоба от 450 евро. Късметът споходил мъжа от Разградско, след като от германска страна постъпило уведомление до нашите власти, че е настъпила давност за изпълнение на наложената санкция. По тази причина те оттегляли частично искането за оказване на съдействие, от датата на настъпване на давността за изпълнение – 7 декември тази година.

Българинът бил засечен на строителен обект в Германия през октомври 2013 г. При проверка се оказало, че работи там от януари същата година, но без ЕС – разрешително. Това било квалифицирано като административно и нарушение на Социалния кодекс. Решението на Главна митническа служба Нюрнберг, Германия, влязло в сила точно на 7 декември 2013г. То било признато и у нас. По каква причина се е стигнало до изтичане на давността не е ясно.

Магистратите в Разград се произнасят, че се постановява прекратяване на изпълнението, когато съдът бъде уведомен, от компетентния орган на издаващата държава, за оттегляне на решението или за друга причина, поради която по-нататъшното му изпълнение е недопустимо, според нейното законодателство.

По тази причина той прекратява изпълнението на събиране на санкцията от 450 евро. На събиране подлежи само сумата за разноски от 28,50 евро за производството в Германия. Решението е окончателно. Препис от него трябва да се изпрати на компетентните органи в Германия и на Националната агенция по приходите у нас.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.