Китайският коронавирус стигна до Малайзия и Австралия

Десетки жертви, стотици ранени и срутени сгради след силно земетресение в Турция (ВИДЕО) МВнР: По последни данни няма пострадали българи

Ето какво ще бъде времето днес

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 25 януари 2020

На 25 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 25.01.2020

Пълният отказ от алкохол повишава риска от дeменция Умерената консумация пък го намалява

Най-малко четирима загинали при земетресението в Турция

Еколози: Пожарът в Дуранкулашкото езеро е унищожил местообитанието на редки птици

Акт за административно нарушение на издателите на осъвременения вариант на „Под игото“

Вижте кой е в първата десетка на „зелените“ милиардери Агенция Bloomberg обяви най-успешните бизнесмени в зелената икономика

Борис Джонсън подписа споразумението с ЕС за Брекзит Премиерът заяви, че с това се отваря нова глава в историята на страната

Земетресение от 6,8 по Рихтер удари Турция (ВИДЕО)

Училища затварят в половин България

Боливия прекратява дипломатическите отношения с Куба

Българин отърва глоба за нелегална работа в Германия

пари

Българин, работил нелегално в Германия като строителен работник, отърва глоба от 450 евро. Късметът споходил мъжа от Разградско, след като от германска страна постъпило уведомление до нашите власти, че е настъпила давност за изпълнение на наложената санкция. По тази причина те оттегляли частично искането за оказване на съдействие, от датата на настъпване на давността за изпълнение – 7 декември тази година.

Българинът бил засечен на строителен обект в Германия през октомври 2013 г. При проверка се оказало, че работи там от януари същата година, но без ЕС – разрешително. Това било квалифицирано като административно и нарушение на Социалния кодекс. Решението на Главна митническа служба Нюрнберг, Германия, влязло в сила точно на 7 декември 2013г. То било признато и у нас. По каква причина се е стигнало до изтичане на давността не е ясно.

Магистратите в Разград се произнасят, че се постановява прекратяване на изпълнението, когато съдът бъде уведомен, от компетентния орган на издаващата държава, за оттегляне на решението или за друга причина, поради която по-нататъшното му изпълнение е недопустимо, според нейното законодателство.

По тази причина той прекратява изпълнението на събиране на санкцията от 450 евро. На събиране подлежи само сумата за разноски от 28,50 евро за производството в Германия. Решението е окончателно. Препис от него трябва да се изпрати на компетентните органи в Германия и на Националната агенция по приходите у нас.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. на труда на такива нещастници се крепи просперитета на германия…

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.