Българин, починал от шарка, бил по цигарените кутии

Жена от дупнишкото село Червен бряг разпозна в снимка на кутия цигари починалия си от шарка съпруг. Тя отрича да е давала съгласие снимката на съпруга й да стресира пушачите и обмисля да си търси правата в съда, разказа БТВ.

Мая е пушачка, но досега не е попадала на кутия с тази снимка. От дъщеря си разбира, че ликът е на починалия й съпруг Кирил.

„Почти в нервна криза бях същия ден като видях това нещо. Чувството не може да се опише, то просто се чувства. Кой я е направил, как я е направил и как без моето съгласие да е сложена, просто това не си го обяснявам”, споделя Мая Богословова.

Кирил починал преди 3 години, след посещение в няколко болници и последвала кома. Мая предполага, че снимките са направени именно тогава.

„Той не почина от цигарите, той почина от шарка”, каза жената.

В селото всички говорят за неприятния случай и разпознават в снимката именно Кирил.

Дъщерята на Мая отправя запитване до цигарения холдинг, откъдето получава отговор, ако е разпознала баща си на снимката, да се обърне към ЕК в Брюксел.

Снимките са включени в евродиректива, която е задължителна за всички държави членки.

Говорителят на комисаря по здравеопазване коментира за bTV, че това не е първият случай, в който граждани биват разпознавани на снимката с респиратора.

Енрико Бривио е категоричен, че при подбора на изображенията е получено съгласието от всяко едно от заснетите лица, но не може да се разкрие самоличността им.

54-годишен германец се снима с две кутии със същата снимка и заяви, че това е той. Австрийка разпозна на същата снимка починалия си съпруг, а в Белгия мъж видя на кутията баща си.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България