Българин пробва да вкара контрабандно високорисков допинг в Румъния (СНИМКИ)

Poliția de Frontieră Română

Допингови вещества, които е трябвало да бъдат внесени контрабандно в Румъния, са открити от граничари в Констанца, съобщават от Румънската гранична полиция (Poliția de Frontieră Română).

Гранични полицаи засекли на ГКПП Негру Вода български гражданин, превозващ с микробус високорискови допинг вещества без разрешение от компетентните органи.

"На 15.10.2024 г. граничните полицаи на ГКПП Негру Вода извършиха специфичен входен контрол на МПС с българска регистрация, управлявано от български гражданин на 43 години. В товарния отсек под одеяло е открита картонена кутия, съдържаща 354 кутии, изглеждащи като лекарства, без други придружаващи документи", съобщават от полицията.

След извършените проверки е установено, че опаковките съдържат допингови вещества, съгласно приложения 1 и 2 на Закон № 104/2008 г. за предотвратяване и борба с производството и незаконния трафик на допингови вещества.

По случая служителите на граничната полиция, под координацията на прокурорите от прокуратурата към съда в Мангалия, разследват престъпление за въвеждане в страната на допингови вещества с висока степен на риск и без разрешение, издадено от компетентните органи. Веществата подлежат на експертиза.

"Труд news" припомня, че само преди 5 дни гранични полицаи на ГКПП Гюргево-Русе откриха 1400 ампули и 17 520 допинг хапчета с висока степен на риск. Те са били скрити в три кашона в микробус на куриерска фирма, управляван от български шофьор на 58 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право