Българин ще кара в американския пистов шампионат

Българският пистов пилот Михаил Флоров през 2022 година ще кара с екипа на "Алфа Рейсинг".Той ще управлява BMW M 1000 RR Superbike и е първият българин, който влиза в престижния клас MotoAmerica Superbikе.
„Нещата станаха доста динамично. Разговорите с новият ми отбор започнаха още преди последното състезание с предишния ми тим. Те ми казаха каква е идеята – че искат да създадат свой млад състезател. Помолиха ме да направя тестове с BMW. Замислихме се как може да стане това. Видяхме, че има едно училище, което предлага такива мотори под наем. Това беше единственият начин да пробвам мотора и да видя дали ми харесва. Бях притеснен как ще мине този трак дей, защото знаех, че ще карам абсолютно стоков мотор, но не знаех какво да очаквам от него. А и за първи път се качвах на 1000. Отидохме, пробвах мотора и започна да ми харесва. Оказа се любов от пръв поглед“, това сподели за БНР Михаил Флоров.

„До нова година със сигурност ще остана в Испания, защото там се подготвям с моя треньор. След нова година ще замина за САЩ. Всичко зависи от уговорката ни кога ще има тестове. Почти е сигурно, че когато сезона започне, аз ще трябва да живея в Америка. Имахме идеята да пътувам за всеки старт, но когато видяхме календара, установихме, че това е невъзможно. Състезанията са или през седмица или през две. Ще има 11 състезания. Едно от тях е на пистата в Остин, където Мотоамерика се провежда заедно с кръга от Motogp“, обясни младият пилот.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена