Българите зад граница ще могат да гласуват днес в 325 секции в 71 държави

избори, гласуване

Българите зад граница ще могат да гласуват в 325 секции в 71 държави. Заради големите опашки по време на първия тур Централната избирателна комисия препоръча на комисиите зад граница при възможност да увеличат броя на кабините за гласуване. Същевременно от Министерството на външните работи предупредиха, че част от секциите в чужбина са преместени на нови места.

Секции в САЩ, Испания и Франция са с нови места поради различни причини. Избирателите в Сакраменто и Хюстън в САЩ трябва да проверят новия адрес на секциите за гласуване. Същото се отнася за българите, които смятат да упражнят правото си на глас в Лион и Ница във Франция. Една е преместената секция в Германия в град Нюстър. В Палма де Майорка, Испания, и в Молдова също има промени.

От секциите в различни държави увериха неофициално, че очакват по-леко протичане на втория тур, тъй като трябва да се попълва само една бюлетина. Основната причина за опашките през седмицата беше попълването на повече документи заради референдума. Най-сериозни опашки от избиратели, като някои дори не успяха да упражнят правото си на глас, се извиха във Великобритания и в Германия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят