Българите искат край на местенето на стрелките

51% предпочитат да останем на лятното часово време

По-голямата част от българите искат да се преустановят сезонните промени на часовото време и да се установи за постоянно лятното часово време. Това показват резултатите от Националната консултация, проведена от Министерския съвет, показват данни на Министерството на енергетиката, цитирани от БНТ. В допитването са се включили над 17 000 българи.

Първото нещо, което анкетата показва е че 96% от българите искат да бъдат преустановени сезонните промени на часовото време. Според лекари и психолози смяната на времето води до недоспиване, катастрофи и опасност от инфаркт.

Разнобой има по въпроса за избора на едното от двете времена - зимно или лятно. Все пак, според допитването, повечето българи или 51% са предпочели лятното часово време.

За зимното часово време пък своя глас са дали 38%.

Резултатите ще помогнат на страната ни да изготви националната си позиция пред Европейския парламент лятно или зимно време ще изберем за вбъдеще.

В неделя, 28 октомври, ще преместим стрелките за пореден път и ще преминем към стандартното (зимно) часово време, като това може да е предпоследната смяна на времето.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България